L’Any del Llibre ja té el primer programa d’activitats

1d11e5ebeed3c42540f69555bbe34fb8

Ripollet aprofitarà la commemoració que tindrà com a eix central una extensa diada de Sant Jordi per redactar el primer Pla Municipal de Foment de la Lectura i iniciar projectes permanents.

L’alcalde Josep M. Osuna , el regidor de Cultura Oriol Mor i algunes de les entitats que han preparat actes per celebrar aquest 2018, l’Any del Llibre van presentar el primer programa de la commemoració, dilluns de la setmana passada al Centre Cultural. La festivitat de Sant Jordi, Dia Internacional del Llibre, serà l’eix central de l’any, si bé es realitzaran activitats de foment de la lectura i al voltant de la creació literària durant els propers mesos, fins desembre de 2018.
El programa d’actes presentat està obert a les aportacions i propostes d’altres entitats i institucions educatives i culturals que vulguin sumar-s’hi. En aquest sentit, l’alcalde Osuna va subratllar “l’oportunitat” que suposa la declaració dels anys commemoratius —una tradició inaugurada el 2016 amb la proclamació de l’Any Lorca i continuada el 2017 amb l’Any Clavé— per “fer un treball comunitari, crear xarxa i noves relacions entre els veïns i veïnes de Ripollet, les diferents associacions i l’Ajuntament”. Presentacions, xerrades amb escriptors,… i també exposicions, tallers, pintades, jocs, revetlles i premis, configuren el programa. Les propostes culturals per commemorar l’Any del Llibre tenen de rere fons el fet lector, la creació i l’obra literària si bé s’hi aproximen des de disciplines artístiques tant diverses com la fotografia, la música, la dansa, el cinema o el teatre, a més d’incorporar la tecnologia amb, per exemple, la creació d’una aplicació mòbil que permet escanejar els codis ISBN dels llibres.
El concert d’orquestra de Cambra i muntatge teatral de Els Miserables, preparat pels alumnes de quart d’Eso de l’Institut de Can Mas amb la participació del cors de la Societat Coral El Vallès i solistes de l’Escola de Música, tancarà la commemoració al desembre. Abans i en paraŀlel a les propostes culturals, s’hauran posat en marxa accions permanents, entre les que destaca la redacció del primer Pla Municipal de Foment de la Lectura. —Judit Josa

Avatar

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?