L’ANC vol situar la República al centre de la reivindicació en la manifestació de l’11-S

a8d0ef5be4cf3931cfa015ddb11dde9d

La presidenta de l’entitat va advocar per recuperar amb l’impuls de la societat civil una estratègia comuna del sobiranisme en una valoració de la asituació de la  política catalana i l’estat del procés al pati del Centre Cultural

Resituar la independència de Catalunya com a principal objectiu polític i refer l’estratègia entre les entitats i els partits polítics sobiranistes. Aquestes són les dues grans tasques que s’ha imposat l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per al curs polític 2018-2019, segons va explicar la presidenta de l’entitat, Elisenda Palauzie, dijous, en la seva segona visita a Ripollet. L’economista i activista per la independència havia estat convidada per Ripollet per la Independència i s’esperava que analitzes la situació política en una xerrada al Centre Cultural. “El que més m’interessa d’aquesta xerrada és escoltar-vos i debatre amb vosaltres perquè la societat civil ha de tornar a liderar el moviment cap a la independència”, va avisar Palauzie al públic, assegut al pati del Centre Cultural, entre les flors grogues de les taules i els llaços d’espuma grog que decoraven l’escenari.
Segons l’activista, tot i haver “avançat molt” des de l’any 2012, data de la primera gran mobilització de l’ANC per un estat propi, “no s’ha aconseguit l’objectiu polític de la independència” va admetre Palauzie. La presidenta de l’ANC va plantejar la necessitat de ”refer la unitat social i política” per aconseguir l’objectiu de fons: la independència de Catalunya i la instauració de la república catalana, declarada però mai aplicada. “L’alliberament dels presos i la lluita per minimitzar les represàlies no pot monopolitzar l’agenda”, va advertir en un altre moment del discurs, perquè “l’objectiu de la repressió es fer-nos oblidar l’objectiu polític”.
Entre les estratègies immediates de l’assemblea destaca la internacionalització dels futurs judicis contra els presos polítics, les resolucions de les euro ordres, la denuncia de la repressió estatal i l’argumentació d’una causa justa, emparada en el dret internacional a l’autodeterminació.
En paraŀlel, l’entitat prepara la convocatòria d’una nova mobilització massiva per a l’11 de Setembre de 2018, encapçalada per la reivindicació de la República Catalana, i manté les accions de suport als presos polítics i exiliats i pel seu alliberament..
A preguntes dels oients, Palauzie ha parlat de les eleccions municipals de 2019 i de la possibilitat de donar suport al sorgiment de candidatures unitàries, segons les característiques de la localitat; de la viabilitat d’una Catalunya independent i del desconcert entre les forces polítiques del procés, així com de “la força o determinació per tirar endavant, en un context de repressió”, que segons l’activista ha faltat en determinats moments del procés . —Judit Josa

Avatar

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?