L’Ajuntament comprarà pisos per destinar-los a habitatge social (part 1)

b6004aaf43dbcfb743aa1b54a758f57d

El ple ha aprovat una partida de 800.000 euros amb els quals pensa adquirir sis pisos. Osuna subratlla la importància de la mesura perquè Ripollet pugui tenir en un futur un parc municipal d’habitatges que permeti fer front a emergències 

El ple de Ripollet ha aprovat aquest dijous una modificació de crèdits que ,entre altres inversions, permetrà destinar 800.000 euros del pressupost municipal a la compra d’habitatges. L’Ajuntament calcula que amb aquesta inversió es podran adquirir al voltant de sis pisos. Aquests immobles de propietat municipal seran els primers actius d’un futur parc municipal d’habitatge social.
Després de les inspeccions realitzades per elaborar el cens d’habitatges buits, l’Ajuntament de Ripollet té a les seves mans un llistat de pisos desocupats, distribuïts pels diferents barris i que estan en condicions d’entrar a viure. Des de dijous passat, el consistori disposa de 800.000 euros per comprar almenys, sis d’aquests immobles.. Amb tot, el procés pot ser lent perquè el que va aprovar el ple és la consignació econòmica que permetrà iniciar la seva compra.
L’alcalde Josep M. Osuna va prendre la paraula per subratllar la “importància” de l’acord malgrat que habitualment és la titular d’economia qui defensa les modificacions de crèdit. “És un pas endavant, dels molts que caldrà fer, per iniciar els tràmits per a un parc d’habitatges socials i municipals”, va dir Osuna adreçant-se als grups.

EL DEBAT AL PLE
El punt va rebre el suport de PSC i ERC. El portaveu socialista Luís Tirado, va voler remarcar la importància de la compra d’habitatges per a ús social si bé va advertir de la necessitat de regular “molt bé” les condicions de cessió de l’habitatge de propietat municipal. La republicana Lurdes Serra va celebrar-ho ja que al seu parer possibiliten que el municipi doni resposta a persones en risc de quedar-se sense sostre a la vegada que l’Ajuntament disposa de les primeres eines per combatre i frenar l’especulació immobiliària.
La proposta de compra d’habitatges del govern de Decidim es va votar conjuntament amb altres inversions i despeses, per un import total d’1’733 milions d’euros. D’aquests, 800.000 es destinen a la compra d’habitatges i 776.000 al procés de compra i rehabilitació de l’edifici que albergarà el futur centre cívic del Pont Vell. El paquet aprovat inclou la consignació econòmica per cobrir despeses i inversions menors com l’increment del 0,92% del sou de la plantilla municipal obligat per llei, la implantació d’un servei de vigilància que garanteixi la seguretat del personal tècnic de Serveis Socials, el 20% d’aportació municipal al projecte de neteja i manteniment de la llera del riu Ripoll de l’Agència catalana de l’aigua, uns 28.0000 euros extra pel manteniment de les escoles o 1.000 euros per la compra d’una nevera al menjador de l’escola Tiana, entre altres.
C’s, que no va entrar a valorar la compra d’habitatge, va abstenir-se com acostuma a fer en tots els punts de modificacions de crèdit per no interferir en la governabilitat del govern. PP i PDECat van votar-hi en contra, però mentre el portaveu popular Victor Diéguez les emprenia tant amb la compra d’habitatges com amb la d’un immoble al Pont Vell; Xavier Peñarando portaveu de PDEcat cenyia la seva intervenció crítica en l’edifici del Pont Vell i, de no haver estat per aquesta operació, titllada “d’alegre”, hauria dit sí als pisos, va matisar.

HABITATGE DE LLOGUER
Diéguez considera que abans d’explorar una possible compra, caldria haver abordat el debat de l’habitatge a la Comissió de Serveis Socials, un ens que porta mesos sense convocar-se, segons van denunciar alguns portaveus al plenari. Sorprenentment, el popular va citar com a exemple les polítiques d’Ada Colau per enlletgir les de Decidim. A Barcelona “han demanat a la Generalitat que posi els diners i no compren habitatge sinó que el construeixen, i generen així, ocupació”., els va retreure.
A les acaballes d’un plenari destacable pel seu contingut social, el PSC va aconseguir que s’aproves per majoria —es van abstenir C’s i PP— una moció per l’accés a habitatges amb preus de lloguer justos i estables. El text, que va defensar la regidora Maria LLadó, insta als governs de l’Estat i de la Generalitat a reformar la llei d’arrendament urbà i a controlar els pisos buits, amb un conveni entre ajuntament i Generalitat, entre altres punts. —Judit Josa

Avatar

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?