Joan Mimó, segon classificat al millor fotògraf de la Confederació Espanyola de Fotografia 202

6 Joan Mimó - Recull premi

El ripolletenc va rebre el guardó en el decurs de la XXXVI congrés de la CEF, celebrat a Jerez de la Frontera. Hi va participar representant la Federació Catalana de Fotografia, després de guanyar el Premi Catalunya 2020

La Confederació Espanyola de Fotografia ha guardonat com a segon millor fotògraf de l’Estat Espanyol 2022 a Joan Mimó i Bayó. Una col·lecció de fotografies dedicades als estris món del vi d’una gran complexitat tècnica ha merescut la distinció. S’hi veuen ampolles, bótes, garrafes i altres elements retratats només en dos colors: negre i els punts vermells. Amb la dificultat afegida d’aconseguir els reflexos del vidre. Mimó diu que en aquesta sèrie guardonada va voler expressar el màxim amb els mínims elements possibles. Aconseguir les fotos va ser tota una gesta tècnica. Una feina «molt complicada, laboriosa i difícil, movent flaixos i reflectors amb molta paciència fins a aconseguir l’efecte desitjat i satisfactori.», diu.
La Federació Catalana de Fotografia va presentar l’obra de Mimó al certamen 2022 de la CEF després que guanyés el Premi Catalunya 2020, amb la col·lecció de fotografies «El quart genet».

Més de 4 dècades fent fotos

Fa més de quaranta anys que la fotografia forma part de la vida. de Joan Mimó i Bayó (1947) .Primer com a autodidacte i des dels anys 70 del segle passat, en formació permanent. L’any 1977 va ingressar en l’Agrupació Foto-Cine de Cerdanyola-Ripollet (AFOCER), entitat de la qual en va ser president entre el 1982 i el 1986. Un any després va col·laborar en la fundació de l’Agrupació Montcada i Reixac (AFOTMIR). Ha fet de professor de fotografia en cursos organitzats per les dues entitats. És l’autor de les fotografies de diversos llibres. El dedicat a l’escultor ripolletenc Josep Ma Brull, a l’escultor cerdanyolenc Josep Garriga i coautor del treball 100 Anys d’Història Gràfica de Ripollet, amb Ramon Martos. Ha fet més de 30 d’exposicions nacionals, estatals i internacionals.
Reconegut en el món de la fotografia, és membre del cos de jurats de la Federació Catalana de Fotografia (FCF). És mestre de la Federació Catalana de Fotografia i de la Confederació Espanyola de Fotografia. I té el guardó d’Excel·lència FIAP. La seva obra ha estat publicada a diverses revistes i catàlegs. Ha estat premiat i seleccionat en concursos d’àmbit estatal i internacional, destacant els treballs realitzats sobre París, Marroc, Vietnam, retrats, bodegons i nus femenins.
Ha estat deu vegades nominat al Premi Catalunya, que va guanyar l’any 2020. El seu currículum presenta un gran nombre de medalles, diplomes, distincions i altres reconeixements per una obra d’una gran qualitat artística.—Text: JJ. Foto: Joan Mimó, a la dreta, recull el premi a Jerez de la Frontera. La foto és de l’AFOTMIR. Una de les fotos de la sèrie premiades

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?