El PSC proposa canviar els noms de les escoles Escursell i Tatche

5 PSC

El PSC defensarà a la comissió de nomenclator canviar els noms de les escoles Escursell i Bartalot i Enric Tatche i Pol. És un “desmèrit pedagògic” que dos centres educatius portin noms de regidors durant l’administració franquista, va senyalar dilluns el regidor Ramon Martos, representant del PSC a la Comissió de Nomenclàtor, constituïda l’octubre passat amb l’objectiu de revisar, actualitzar i feminitzar els noms dels carrers i espais públics.
Previ a la propera reunió, que s’hauria de convocar aquest mes de gener, el PSC ha fet una feina interna de debat i estudi dels noms de més de dos-cents carrers, places, espais i edificis públics segons van explicar dilluns el portaveu del grup municipal i president de l’agrupació local, Lluís Tirado i el regidor Martos. De moment, han localitzat uns 30 noms que, a parer dels socialistes, caldria canviar i uns altres 40 per incorporar al nomenclator local. La proposta forma part d’un document intern que està en fase de treball. En un altre document, que han fet arribar als membres de la comissió, el PSC proposa una sèrie de criteris per revisar, modificar i ampliar el nomenclator, amb l’objectiu que es puguin consensuar en el sí de la comissió i serveixin d’orientació al Grup d’Estudis Ripolletenc, l’entitat a qui s’acaba d’adjudicar l’estudi dels noms. – JJ

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?