Grans noms de l’escena catalana i talent local, claus de la nova temporada teatral

7 teatre nova temporada

El Teatre Auditori de Ripollet treu a la venta les entrades pels primers nou espectacles de la 29a temporada, amb promocions especials d’última hora per al públic jove. Sis obres de teatre, dos concerts i la projecció del mític musical Mar i Cel configuren la primera part d’una temporada que prima la qualitat i posa en valor el talent local

Els equips sènior debutaran el 24 i 25 de setembre

l Emma Vilarassau, Joan Pera, Ramon Madaula, Pepa Planas i Dagoll Dagom. La nova temporada d’arts escèniques del Teatre Auditori del Mercat Vell està carregada de grans noms de l’escena catalana. L’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell (AETMV), que abans de vacances va presentar la primera part de la programació de la temporada que està a punt de començar, s’ha esforçat per mantenir-se en la línia d’espectacles de qualitat —amb predilecció per companyies i autoria catalana—, sense haver d’incrementar els preus de les entrades.
L’entitat també ha volgut posar en valor el talent local, amb un homenatge al tenor Gaità Renom, en el 25 aniversari de la seva mort, l’actuació dels músics ripolletencs Marta Urzaiz i Ferran Culell en la presentació de la temporada, el 7 d’octubre, i la programació de l’obra de teatre Búho, de Titzina Teatre, al novembre.

Comença la ventad’entrades preferents
Des d’ahir, els espectadors associats poden comprar les entrades per algun dels nou espectacles professionals programats al Teatre del Mercat Vell entre els mesos d’octubre i febrer. A partir del 23 de setembre, s’obrirà la venta al públic general. Durant la roda de premsa de presentació del programa, l’associació d’espectadors va fer especial èmfasi en les avantatges d’associar-se, entre les quals figura la compra preferent d’entrades i descomptes d’entre el 40 i el 60% del preu de taquilla.
El teatre municipal recupera aquesta temporada 2022-2023 la normalitat amb, per fi, aforaments complerts en tots els espectacles .
Entre les novetats presentades enguany destaca una promoció, similar al bo cultural de l’Estat, que posa a disposició d’espectadors d’entre 18 a 25 anys entrades a 5 euros. Es tracta d’una venda d’última hora, el mateix dia de l’espectacle, limitada a 10 unitats i condicionada a la disponibilitat de places. Com el Bo Cultural, pretén animar al jovent a consumir teatre, música i dansa.
La selecció dels espectacles és un dels principals atractius del Mercat Vell, on són els mateix espectadors qui preparen la programació i dinamitzen l’espai. Amb la idea de persones culturalment actives, l’Associació d’espectadors treu pit del voluntariat en la gestió de la programació d’arts escèniques professionals.

teatre, comèdia, drama i música en viu
Del programa presentat, que a partir d’ara s’estructura en dues parts i no per trimestres, destaca d’entrada la presència d’actors i actrius de prestigi: Emma Vilarassau a l’Oreneta (21 d’octubre); Joan Pere, amb una primera visita al Mercat Vell, el 4 de novembre, amb la comèdia Màster Xof, l’actor Ramon Madaula entrevistat per la periodista Raquel Sans, a l’espectacle documental Buffalo Bill, el 2 de desembre o la pallassa Pepa Plana, habitual del Vell, amb l’espectacle Si tu te’n vas, el 27 de gener.

La guerra, la diversitat sexual, la recerca de la identitat o la construcció d’Europa: els espectacles teatrals del primer quadrimestre aborden conflictes contemporanis des de la varietat de gèneres (comèdia, humor, drama i espectacles documentals.) i la innovació formal.

La companyia Titzina Teatre, fundada l’any 2001 a Cerdanyola del Vallès, debuta al Mercat Vell (18 de novembre) presentant la seva última producció Búho, un espectacle multidisciplinar que explora la recerca de la identitat. Parlar d’explorar està més que justificat, perquè el mètode de creació dels autors i actors Diego Lorca i Pako Merino, es basa en anys d’investigació. L’experiència es transporta després a l’escenari. Així, per produir Búho, que parteix de la pèrdua de memòria d’un metge, s’han submergit en les clavegueres de Madrid i Barcelona, en coves prehistòriques i en la neurociència. Una forma de treball distintiu de la companyia i que els ha portat a ser considerats referents a l’Estat.

També s’innova en la presentació de les obres: el Mercat Vell recupera l’espai escenari, un dia de la programació reservat a obres de petit format, normalment monòlegs, en què el públic seu literalment a l’escenari i la representació té lloc a poc més d’un pam de l’espectador. El retorn de l’experiència tindrà lloc el 10 de febrer amb la representació de La idea d’Europa, un monòleg del pensador George Steiner (1929-2020) sobre els trets europeus distintius.

En l’apartat musical, els espectadors podran gaudir, en l’acte de presentació de la temporada, el 7 d’octubre, de l’actuació de la clarinet Marta Urzaiz, acompanyada pel piano de Ferran Culell ; de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, una de les formacions de confiança de l’Associació d’espectadors, reforçada en aquesta ocasió per la Coral Cantiga, el 16 de desembre i d’un recorregut per la història del jazz i la música de Duke Ellington, amb la interpretació de la Girona Jazz Project i l’animació del clown Marcel Tomàs. L’apartat d’òpera i dansa es concreta en la projecció del mític musical Mar i Cel, el 3 de novembre.
Abans de la funció, voluntaris i espectadors tornaran a presentar els espectacles al vestíbul; una tasca de dinamització i difusió cultural que es completa amb el programa d’audicions Nit de Música (a partir del 29 de setembre i el club de lectura, El Cafè literari (a partir del 10 d’octubre) i que es recupera després de dos anys en espera per la pandèmia. – Judit Jos

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76



Newsletter



Necessites ajuda?