Generalitat i ajuntament signaran un conveni per la residència abans de 2019

140b52a229a0199a0b5b0f77e425d131

El conseller d’Afers Socials es va comprometre amb Osuna a coŀlaborar en la redacció del projecte bàsic del nou equipament. La demanda ha protagonitzat una de les exposicions de la Festa Major

Dels habitants de Ripollet, 5.540 superen els 65 anys segons xifres de l’Idescat de 2017. Amb aquest volum de població, al municipi li corresponen més de 165 places concertades per a la gent gran en funció dels barems oficials que estableixen a Catalunya 2,99 places per cada 100 habitants majors de 65 anys. Tanmateix la realitat dista molt d’aquestes xifres presentades durant la Festa Major de 2018, en el marc de l’exposició a la plaça de Pere Quart de les conclusions del procés participatiu Pensa en gran.
El govern municipal va presentar les conclusions del procés a finals de juliol a la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya En el transcurs de la reunió de l’alcalde amb el conseller Chakir el Homrani, celebrada el 27 de juliol, Osuna va exigir “coŀlaboració efectiva” per part de la Generalitat de Catalunya, que és qui té la competència atorgada en la creació, gestió i finançament de places d’acolliment residencial. Conselleria i govern municipal elaboraran de manera conjunta el projecte bàsic del nou equipament per a la gent gran, un procés que hauria d’iniciar-se en breu, i, en base a aquest projecte, es procedirà a la signatura del conveni de coŀlaboració abans de finals d’any, segons van acordar l’alcalde Osuna i el conseller Homrani.
Entre els mesos de maig i juny, l’Ajuntament de Ripollet va recollir idees dels veïns sobre com hauria de ser una futura residència de la gent gran. En total, es van fer 8 trobades obertes, amb una participació mitjana de 39 assistents, 10 trobades restringides al grup motor del projecte i es van recollir 201 enquestes d’opinions de veïns amb accions puntuals i 4 punts informatius al carrer. Les aportacions fetes entre l’ajuntament, professionals, entitats i veïns i veïnes durant dos mesos es van recollir en el projecte que va presentar Osuna al conseller, i que va exposar-se durant dissabte i diumenge de Festa Major a la plaça de Pere Quart.
El projecte per al nou equipament per a la gent gran inclou propostes sobre el model arquitectònic de l’equipament, els serveis i el tipus l’atenció que ha de prestar a les persones i al municipi a més del model de gestió. —Redacció

Avatar

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?