Eugeni Montanuy: “Acabaré la legislatura com a regidor no adscrit”

Eugeni Montanuy-min

L’alcaldable per ERC en les eleccions de maig de 2019 té intenció de dimitir com a conseller metropolità al considerar que el càrrec és fruit d’un acord polític entre formacions.

El fins fa poc portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Ripollet, Eugeni Montanuy va desvetllar dissabte el seu futur immediat com a regidor després de decidir renunciar fa un parell de setmanes a la representació republicana. Montanuy té intenció d’acabar la legislatura com a regidor no adscrit — fet que previsiblement es confirmarà en el ple d’aquest dijous—, segons va explicar en la compareixença pública celebrada dissabte a l’Ajuntament. “Continuaré treballant conjuntament amb els diferents actors polítics, en tot allò que suposi un benefici directe per a la ciutat de Ripollet”, va proclamar l’encara regidor republicà. Va anunciar també que havia posat el càrrec de conseller metropolità a disposició d’alcaldia, perquè entenia que el càrrec era fruit d’un acord polític.

Montanuy ha mantingut contactes durant les dues últimes setmanes amb la resta de grups municipals per explicar la seva decisió, comunicada en primer lloc a l’alcaldia de Ripollet, a la formació que representava i als grups de PSC, C’s i SOM.

En el seu discurs va voler agrair “l’empatia, acompanyament i suport” que segons va dir ha rebut de la resta de portaveus, alhora que assenyalava “les decisions partidistes”, “l’enrrocament inexplicable” i “els interessos partidistes d’algunes persones que volien mantenir una tossuda i (…) ineficaç trajectòria de treball” com els motius que explicarien el seu distanciament amb l’agrupació local d’ERC.

Montanuy va evitar concretar durant la roda de premsa a què es referia amb l’expressió “decisions partidistes”, si bé va parlar de “problema endèmic” i de treballar per la ciutat “sense condicionants”. “La ciutadania no es mereix una representació lligada de peus i mans”, va dir.

Preguntat per la relació del seu cas amb l’expresident d’ERC, Jordi Soldevila, que va renunciar a ser alcaldable 2019 a pocs mesos de les eleccions i que finalment va ser substituït a la llista per Montanuy, aleshores un nouvingut a la política local, el regidor va evitar fer paraŀlelismes: “ho deixo a criteri de la ciutadania, que és prou intel·ligent per llegir entre línies.“, es va limitar a contestar.

Montanuy va voler desmentir acusacions que segons el mateix regidor ha rebut l’ultima setmana i algunes informacions publicades: En aquest sentit, va matisar que va concórrer a les eleccions de maig de l’any passat com a independent i que mai havia estat militant, sinó amic. Igualment va desmentir haver arribat a acords amb altres formacions polítiques sense el vistiplau d’ERC i va negar que la decisió de continuar com a regidor estigues motivava per un desig d’enriquiment. En aquest sentit va dir que era conscient “del múscul polític del seu vot”, en un plenari de 21 regidors, i que l’utilitzaria “per construir” i treballar en “benefici de la ciutat”. Per fer-ho, no descarta rodejar-se en un futur d’un equip de treball.

ERC, que dijous de la setmana passada tenia previst celebrar una assemblea de militants, va emetre un comunicat diumenge 13, en què reclamava a Montanuy el retorn de l’acta de regidor per seguir representant la voluntat dels 1.263 votants que va tenir als comicis i que es van traslladar en un regidor. El text també demanava a la resta de forces polítiques “amb representació a l’Ajuntament que no legitimin ni emparin a un trànsfuga”.

 

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?