En marxa la reclamada reforma integral del Poliesportiu

10 poliesportiu

Aquesta setmana comencen les obres de la primera fase del projecte de reforma del Poliesportiu Municipal, amb la construcció d’un nou edifici que substituirà l’actual annex del recinte. El projecte, llargament reivindicat i iniciat l’anterior legislatura, s’ha pogut portar a terme amb el suport de l’AMB i la Diputació de Barcelona.

Amb un cost de 4,9 milions d’euros, la primera fase de la reforma del poliesportiu municipal contempla la construcció d’un nou edifici de tres plantes, amb soterrani, planta baixa i dues plantes, que allotjarà les oficines del servei municipal d’esports i d’entitats, els vestidors i el nou gimnàs de l’equipament. L’Ajuntament ha previst un termini d’execució de 18 mesos com a màxim, durant els quals les obres no provocaran a priori cap afectació en l’activitat habitual del Poliesportiu. A l’estiu però, caldrà habilitar un accés provisional a les piscines descobertes, un aspecte que ara està en estudi, informa l’Ajuntament. El projecte de reforma del Poliesportiu és “una aposta per l’esport, que busca millorar i dignificar les instaŀlacions actuals, amb unes de més modernes i sostenibles, amb molta llum natural i més espai per a activitats dirigides”, segons ha explicat el consistori en una nota de premsa.

Espai amb més llum natural
La falta de planificació de l’edifici actual, provoca “un trànsit interior sense lògica”, ha explicat la regidora d’Esports, Andrea Guijarro, que creu que aquestes condicions milloraran molt amb l’execució de la primera fase. La reforma manté l’estructura de l’edifici central i preveu l’enderroc de l’annex, on estan ara els vestidors de la piscina descoberta, construint-hi un nou espai connectat al principal. El nou edifici comptarà, a la planta soterrània, amb un espai central, amb més alçada, adequat per a competicions de tennis taula i complint el reglament com a centre de tecnificació. També hi haurà zona de grades, vestidors i nous espais per a oficines i magatzems.
A la planta baixa, a més de la consergeria, s’ubicaran tots els vestidors, que seran modulables, per fer-los servir segons les necessitats. La primera planta comptarà amb 5 mòduls de la mateixa mida, 2 per al gimnàs, amb sala de cardio i de musculació; un central per administració i entitats; una sala de ciclo indoor i una altra d’activitats dirigides, la qual cosa permetrà ampliar l’oferta actual i donar dues classes simultànies.
A la segona planta, hi haurà un mòdul central amb oficines del personal d’esports. Es tracta d’un edifici lineal, amb una única entrada que donarà accés a tots els serveis, amb circuits de circulació independents i vestidors adaptats a tots els perfils de les persones usuàries, com ara famílies monoparentals o petits grups d’esportistes.
El nou edifici es construirà amb materials que requereixin poc manteniment, com ara vidre i formigó vist. El seu disseny està pensat per permetre l’entrada de molta llum natural i garantir l’aïllament i la climatització en termes de sostenibilitat. Entre els elements arquitectònics, destaca la construcció d’un pati anglès, que permetrà l’entrada de llum natural a la planta soterrani.

Finançament i aportacions
Els 4,9 milions d’euros que costa la seva execució seran finançats a través de 3 programes de subvenció. L’AMB subvencionarà 2,9 M€ a través del Programa d’actuacions de cohesió territorial (PACTE) (2 M€) i del Pla de sostenibilitat ambiental (PSA) (0,9 M€) i els altres 2 M€ d’euros els subvencionarà la Diputació de Barcelona, a través del Programa General d’Inversions. S’espera que durant l’execució d’aquesta primera fase es procedeixi a la redacció i licitació del projecte de la segona fase, per tal que no passi gaire temps entre les dues.— RAD

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?