Els preparatius de les eleccions a Ripollet en arenes mogudes

1b56d005723ad175e526bbe57567b8ab

A cinc setmanes de les eleccions autonòmiques del 21-D, desenes de ripolletencs sortien al carrer per protestar contra l’empresonament de part del govern català i dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Pot desenvolupar-se amb normalitat la convocatòria electoral? Com es prepara des de Ripollet? Ho hem preguntat als líders de les agrupacions locals, que llancen ja el seu primer missatge.

JOSEP GABARRA, PORTAVEU DE C’S
1. Amb iŀlusió i moltes ganes perquè sabem que, en aquesta convocatòria, ens hi juguem molt. Els preparatius de la campanya s’estan fent com sempre, amb el plus engrescador de finiquitar una etapa de parlar sempre del mateix i recuperar l’estabilitat econòmica i social.
2. Sí, és un retorn a la normalitat jurídica i constitucional. La situació respon al que preveu l’ordenament jurídic estatal. No estic d’acord, com insinua la pregunta, en què pel fet que hi hagi uns polítics empresonats perquè han pogut cometre un delicte, provoqui una anormalitat.
3. Els direm que ja n’hi ha prou del monotema de la independència. La ciutadania necessita polítiques reals que solucionin els problemes que els angoixen al dia a dia. Proposant política de proximitat, des del territori.

JOAN FANDOS, PRESIDENT DE PDECAT
1. L’encarem més o menys com totes les campanyes electorals si bé és una campanya especial. Farem un porta a porta perquè el missatge arribi al major nombre de veïns possibles.
2. Si entenem condicions de normalitat per com s’han celebrat fins ara les eleccions autonòmiques, aquestes es compleixen. No podem parlar de normalitat, però, si es dóna la situació que una part dels candidats no puguin participar a la campanya perquè estan a la presó o fora del país. Entenc que des de Madrid es farà un gest perquè això no passi, i puguin ser uns comicis normals i que si això, no es compleix intervingui Europa.
3. Explicarem amb claredat el motiu d’aquestes eleccions. Des dels primers dies de setembre fins ara s’ha fet un tomb molt bèstia. La virulència de l’Estat no ha permès cap negociació ni entente cordiale.. Des de PDECAT mantenim el full de ruta de la independència i la República Catalana, la mateixa fita amb les que vam concórrer a les eleccions del 27-S del 2015, malgrat que costi arribar-hi, com a mínim a curt termini. Els resultats del 21-D poden donar una visió gairebé real de quin és el nombre d’electors que està a favor de la independència i qui no. Ens trobarem amb el mateix problema del 27-S, perquè hi ha forces polítiques que no s’han posicionat però que en la seva massa de votants hi ha independentistes. Ha estat una llàstima que el govern espanyol no hagi sabut negociar un referèndum a Catalunya com cal: no es pot ignorar que 2M i 300.000 persones van sortir a votar l’1-O i que la independència és un desig de gran part de la població catalana

JORDI SOLDEVILA, PRESIDENT d’ERC
1. Les preparem com un repte democràtic. ERC concorrem a unes eleccions que són iŀlegítimes i iŀlegals perquè abans que independentistes som demòcrates. Estarem molt al carrer, com és habitual en les nostres campanyes, i tenim en preparació algun acte. Es tracta de mobilitzar el màxim nombre de persones i que siguem conscients del que ens hi juguem, perquè estem davant d’una situació excepcional.
2. Som escèptics. Estem davant d’unes eleccions excepcionals, no perquè siguin històriques sinó perquè per primera vegada no han estat convocades pel president de la Generalitat i el govern legitim. Sorgeixen de l’aplicació d’un article que vulnera els drets de Catalunya, amb l’objectiu de desestabilitzar i acabar amb la representació majoritària de les forces independentistes.
3. La gent ha de saber que hi ha dues opcions: el front del 155, de la política de la repressió i a favor de l’aplicació de l’article constitucional, avalat per PSC i C’s, i el front de les forces independistes. És el moment d’ERC, som la principal força per garantir el que sempre hem defensat, la República Catalana i per fer-la efectiva.

LUÍS TIRADO, PRIMER SECRETARI PSC RIPOLLET I PORTAVEU
1. Amb molta il·lusió, ganes i amb l’expectativa d’obtenir un bon resultat a Ripollet on som la única força política d’esquerres no independentista. Volem parlar de temes socials i som els únics que podem fer de pont entre el govern de Madrid i el govern català. Tenim ganes de participar, de tenir debats i d’explicar les nostres idees.
2. Estic convençut que sí. Tothom podrà presentar-se a les eleccions, com ja s’està veient, i esperem que els polítics empresonats puguin estar al carrer, expressar les seves idees i fer campanya amb llibertat. Hem dit per activa i passiva que la presó preventiva no ajuda. Si han d’estar o no a la presò perquè han comés una il·legalitat ja ho decidirà un jutge, ara no fa falta.
3. Els electors és important que sàpiguen que a Ripollet només hi ha un partit d’esquerres no independentista i constitucionalista i que ho digui clarament. Defensem un ampli programa social i la nostra llista és transversal: som la única solució de diàleg per sortir de la situació que ens han posat tant el govern estatal com el de la Generalitat.

JÚLIO RUA, PORTAVEU DEL CERCLE LOCAL DE PODEM I MEMBRE DE L’EXECUTIVA CATALUNYA EN COMÚ PODEM
1. L’estratègia de campanya està per definir, si bé estan traçades les línies mestres. En unes eleccions molt polaritzades entre els constitucionalistes i els independentistes, advoquem per recuperar el discurs social i la proposta, que sempre hem defensat, d’un referèndum pactat.
2. Personalment crec que no hi haurà cap problema. Finalment tothom es presentarà, perquè ens hi juguem molt. La gent, crec, està cansada i hi ha ganes de passar pàgina. Podem aportar l’alternativa que acabi amb aquest impàs.
3. Entre dos blocs clarament situats, nosaltres, que no som ni independentistes ni constitucionalistes, i defensem el dret a decidir, estem en situació de construir unes alternatives amplies majoritàries. Emfatitzarem i donarem prioritat a l’eix social, que s’ha deixat de banda, malgrat no haver superat la geu crisi.

VÍCTOR DIÉGUEZ, PORTAVEU DEL PP
1. Aquest dissabte al matí, amb una parada a la plaça Pere Quart i la visita d’un dels nostres candidats, iniciem la precampanya electoral. Estem pendents del calendari, si bé està previst almenys la visita de dos candidats.
2. Sí, absolutament. La mateixa normalitat que sempre, com en totes les eleccions autonòmiques que s’han convocat fins ara, dins el respecte a la legalitat vigent i amb totes les garanties de la llei i el control democràtic.
3. Si Catalunya funciona, Ripollet funciona. Estem davant d’unes eleccions molt importants pel futur de Catalunya i per recuperar l’estabilitat social i econòmica. Som una formació amb vocació de peu de carrer. El missatge general no serà gaire diferent des d’un de vista de Ripollet si bé com en totes les eleccions, traslladarem als nostres líders nacionals les necessitats del municipi. S’han de resoldre problemes com el del riu Ripoll, la residència o el tema hospitalitari i perquè això passi, la Generalitat ha de fer la seva feina. El 21-D tots els catalans tenim l’oportunitat de recuperar la normalitat..

Ripollet al dia va intentar contactar dimarts amb la CUP, una de les candidatures amb representació municipal, sense aconseguir-ho. La seva presentació es publicarà en el proper número de la revista.

Avatar

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?