Els pastissers, optimistes de cara a Sant Joan

f97fb190-7ed5-8aa3-3c7d-132d66ebaa9a-640x491

La revetlla de Sant Joan d’aquest 2021 tornarà a ser molt similar a la de 2019 gràcies a la recuperació d’activitats socials i el pràctic retorn a la normalitat pre-pandèmica. Així ho asseguren des del Gremi de Pastisseria de Barcelona, que confia recuperar les vendes de fa dos anys: prop d’1’8 milions de coques artesanes a tot Catalunya.

Per al president del Gremi, el pastisser Elies Miró (Castellterçol), hi ha un altre motiu per a l’optimisme del sector, i és l’acceleració d’un canvi de mentalitat a l’hora de consumir: “Moltes enquestes i estudis demostren que aquesta crisi ha accelerat el consum conscient: comprar productes saludables, de proximitat, de temporada i no ultraprocessats. I aquí els pastissos i les coques artesanes de pastisseria no tenen competència: acabats de fer, amb producte fresc i de proximitat i sense conservants ni colorants ni oli de palma ni greixos trans”.

Al rebuig a la brioixeria industrial i els ultraprocessats s’hi suma, apunten des del Gremi, “una creixent consciència mediambiental, que també fa que rebutgem productes creats amb ingredients arribats de molt lluny (com el pinyó de la Xina), envasats en plàstics, traslladats centenars de quilòmetres de distància i emmagatzemats durant setmanes”. Pel que fa a les coques més venudes, els últims anys la de crema i la fullada amb llardons han superat a la tradicional de brioix amb fruita confitada (meló, taronja i cireres), que ocupa la tercera posició. La de xocolata també ha guanyat molts adeptes en les darreres diades i cada any apareixen noves creacions: de fruits vermells, de mascarpone, de cava, etc. La tradició de la coca i de la revetlla de Sant Joan van lligades a la celebració del solstici d’estiu, una festa pagana amb foc i música. A la costa mediterrània, la festa s’acompanyava i s’acompanya d’una coca plana i arrodonida que, originàriament, era una pasta de pa amb oli, ous, sucre i pinyons i tenia forma de sol.

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?