Els equipaments culturals i educatius renoven la programació amb desenes de cursos i tallers oberts al públic

Ripollet es cultura-min

L’Ajuntament acaba de publicar una guia que recull totes les formacions, serveis i recursos culturals previstos per al curs 2020-2021

Ioga, teatre, circ i dansa. Fotografia i arts plàstiques. Cuina, costura i arts manuals. Informàtica, mòbils i robòtica. Tertúlies literàries o grups de conversa en anglès. Aquestes són només algunes de les opcions que tenen els ripolletencs per, com diu el regidor de Cultura, Oriol Mor, “crear lligams, enfortir vincles i estructurar i compartir espais d’aprenentatge mutu”.
Al mes de setembre comencen moltes més formacions que les vinculades al curs escolar. Els quatre equipaments culturals de Ripollet, diversos centres cívics i educatius i altres ens públics i entitats ofereixen més de 200 cursos, activitats i tallers per a tothom. Els primers dies de setembre han presentat les propostes per al 2020-2021 i alguns ja tenen les inscripcions obertes. On trobar tota aquesta informació?

Ripollet és Cultura!
L’Ajuntament de Ripollet acaba d’actualitzar la guia anual de formació, serveis i recursos culturals als equipaments públics amb la publicació de l’edició 2020-2021 de Ripollet és cultura!. La nova edició, consultable en línia al web Ripollet.cat i en paper al Centre Cultural, recopila la informació de les activitats formatives, els recursos i els serveis culturals previstos per aquest curs al mateix Centre Cultural, al Centre d’Interpretació del Patrimoni CIP Molí d’en Rata, a la Biblioteca Municipal de Ripollet, al Teatre Auditori del Mercat Vell, al Centre de Formació d’Adults CFA Jaume Tuset, als casals de Joves i d’Avis, a més de tres centres cívics de barri i diverses escoles i instituts. L’Oficina de Català, la Creu Roja i l’emissora municipal Ripollet Ràdio són altres organismes que resumeixen a les pàgines de la guia la seva oferta cultural per a particulars i entitats.

individual o en família, i per a Associacions
Hi ha tallers per a canalla, per a joves, adults i per a gent gran. Alguns estan organitzats pel mateix ajuntament — l’oferta del qual conté un programa específic destinat a col·lectius i un altre a aprenentatges per a famílies— i altres els imparteixen associacions culturals que tenen la seva seu en un d’aquests espais públics. Aquesta temporada destaquen les propostes gratuïtes per a entitats, amb nous cursos relacionats amb la prevenció de l’expansió de la Còvid-19.

La majoria de cursos i tallers han obert o estan a punt d’obrir inscripcions i en tots serà obligatori complir les mesures de prevenció i seguretat davant la Còvid a més d’advertir de la possibilitat de canvis en la seva realització depenent de com evolucioni la pandèmia.
De moment, qualsevol persona pot fullejar les pàgines de la guia per escollir entre l’oferta preparada, i en molts casos, com en els cursos de català de l’Oficina Local de Català, inscriure’s ja. Els períodes d’inscripció així com el contacte i altres informacions d’utilitat de cadascuna de les activitats està publicat a la guia.

Els tallers que organitza l’Ajuntament al Centre Cultural, per exemple, obren la inscripció a partir de dilluns 14 i tenen previst iniciar curs el dia 5 d’octubre. La mensualitat per als cursos municipals de llarga durada és de 31,80 euros, matricula a banda, per als tallers trimestrals de 35,40 i per als tallers i activitats familiars, de 4 euros per activitat i infant.

UN AMPLI VENTALL DE SERVEIS I DE PROPOSTES D’ENTITATS
Equipaments com el teatre del Mercat Vell, el Centre Cultural o el Molí d’En Rata expliquen en la guia els serveis dels seus centres, entre els quals figura la cessió o lloguer d’espais o, en el cas del Molí d’en Rata, la possibilitat de contractar visites en grup i rebre assessorament per a investigacions de patrimoni, entre altres.

El Centre Cultural alberga la seu de 15 entitats, però hi ofereixen cursos un total de 18, entre les que destaca pel seu volum l’oferta de dansa i arts escèniques.

Un altre espai públic amb un alt índex de presència d’entitats és el Centre Cívic del Pont Vell casa, segons recull la guia Ripollet és cultura!, de les colles locals de Diables i dels Trabucaires, de la Comissió de Festes de La Tardor, la Plataforma en Defens de la Sanitat Pública, el Grup de Gent Gran i el Centre d’Esplai La Gresca. Aquest últim organitza més d’una desena d’activitats obertes al veïnat de Ripollet. Els centres de les associacions de veïns de Can Tiana i Can Vargas també fan activitats. És formació de proximitat I distribuïda pels barris.

OFERTA PER A TOTES LES EDATS
A banda dels centres cívics, que cobreixen les necessitats del veïnat, tenen programació pròpia en formacions diverses, activitats i sortides per sectors de la població el Casal d’Avis, Creu Roja i el Casal de Joves.

Amb dues propostes periòdiques per a infants i sis clubs de lectura en marxa —un d’aquests juvenil—, destaca el volum d’activitats i serveis de foment de la lectura que es fan a la Biblioteca. Altres espais com el CIP Molí d’En Rata — seu de la futura escola municipal de música— , la Ràdio o el Casal de joves accentuen els serveis d’assessorament i suport.

Pel que fa als equipaments educatius, organitzen o acullen activitats culturals obertes a la població el Centre de Formació d’Adults CFA Jaume Tuset, els Instituts Palau Ausit i el Lluís Companys, seu de l’escola de Circ Social Alehop!, a més de les escoles Pinetons i Anselm Clavé. La guia supera en total les 200 propostes, una xifra gens menyspreable sobretot si és té en compte que el recull és limita a les que tenen lloc en espais públics.

Ripollet al Dia

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?