Eleccions crucials

6 juliol 230627_ple-extraordinari-meses copia

Un total de 27.680 ripolletencs podran exercir el seu dret de vot diumenge en un dels 12 coŀlegis electorals de la població Ripollet va ser un dels 100 municipis on Correus va obrir el dissabte 8 de juliol
per agilitzar el procés de vot per correu.

Quan no han passat ni dos mesos d’unes intenses eleccions municipals, la ciutadania té una nova cita amb les urnes aquest diumenge. Amb el seu vot ha de decidir qui governarà Espanya. S’espera que els comicis, convocats pel president Pedro Sánchez després de la desfeta del PSOE a les municipals, serveixin per mesurar si la ciutadania prefereix mantenir l’actual govern progressista o cedir la Moncloa a la suma de PP i Vox. En clau catalana, la votació serà decisiva, segons els analistes, en la disputa entre el PSC, ERC i Junts per l’hegemonia. A Ripollet, on a les municipals va guanyar el PSC amb una àmplia victòria, la cap de llista del PSC per Barcelona, Meritxell Batet, el primer secretari del PSC Salvador Illa i l’alcalde. Lluís Tirado, han fet campanya per la mobilització de l’electoral escollint el municipi com a seu de l’acte central de campanya al Vallès.

El número 6 per Barcelona i Diputat al Congrés, Francisco Aranda iniciava la campanya del PSC a Ripollet, l’única agrupació local que ha convocat actes per les generals.
“Aquestes eleccions són cabdals per no retrocedir 10-20 anys en drets, com s’està veient amb els pactes entre PP i Vox” va subratllar Aranda durant la seva visita el 6 de juliol. El regidor de Ripollet Óscar López es candidat a les llistes per Barcelona, com a suplent. .
.Com que les eleccions cauen en ple període vacacional, s’espera que el vot per correu tingui molt de pes. Les persones que ho hagin soŀlicitat tenen temps de lliurar el seu vot fins demà, dijous, 20 de juliol a qualsevol oficina de correus. Durant el període, ja finalitzat, per soŀlicitar-ho, les xifres de demanda de vot per correu han arribat a cotes històriques; només a Catalunya es van rebre 276.349 peticions. Ripollet va ser un dels municipis on Correus va haver de reforçar l’oficina obrint el dissabte 8 de juliol. – CAD/ JJR

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?