El PSC votarà ‘no’ a les ordenances fiscals al no haver pogut negociar una rebaixa de l’IBI amb el govern

6 ripollet-pol-psc-ordenances-161020

 

Luís Tirado diu que és inviable compensar els valors cadastrals en futurs exercicis i acusa a Decidim d’haver enganyat a la ciutadania

l El portaveu del PSC, Luís Tirado va anunciar divendres el vot negatiu del seu grup municipal a les ordenances fiscals per al 2021. El ple municipal de setembre aprovava de forma inicial el projecte d’ordenances del govern de Decidim, que mantè la mateixa taxa que al 2020 de l’Impost de Béns Immobles (IBI) però que, en canvi, no compensa la revisió dels valors cadastrals, amb l’abstenció del primer grup de l’oposició. El PSC va abstenir-se en aquesta primera votació però la setmana vinent, quan el projecte torni a passar pel plenari per la seva aprovació definitiva, hi votarà en contra. Durant aquestes dues setmanes els socialistes han presentat al·legacions al projecte i han esperat la trucada de la tinent d’alcalde Pilar Castillejos per negociar les ordenances i aplicar a partir d’aquest exercici la rebaixa compromesa l’any passat. Com que no hi ha hagut cap moviment el PSC ha decantat la balança al No.

Tal i com ja va fer en la seva intervenció al ple, Tirado ha acusat al govern de Decidim “d’enganyar la ciutadania” i d’haver incomplert la moció aprovada a l’octubre de 2019, segons el qual el consistori assumia el compromis de compensar la revisió dels valors cadastrals rebaixant la taxa de l’IBI.
Segons el PSC, la compensació s’hauria d’aplicar a partir de 2021 (en aquestes ordenances) mentre que Castillejos va considerar al mateix plenari que es podia aplicar al llarg de la legislatura. “És inviable que al 2022 l’Ajuntament pugui aplicar una baixada del 8%, perquè ja haurà consolidat la despesa d’aquest any” sosté el socialista.

Malgrat que l’Ajuntament mantingui la taxa d’IBI congelada per al 2021, la decisió de no compensar la revisió cadastral pot suposar un increment mig del 4% en el proper rebut que pagaran els ripolletenc, alerta Tirado.
L’Ajuntament per la seva banda, preveu recaptar 326.000 euros anuals més per aquest concepte, en “ un moment”, afegeix el portaveu, “de crisi molt important i en què les famílies estan patint”.

“Perquè altres ajuntaments poden cobrir les despeses socials per fer front a la pandèmia i al mateix temps, fer l’esforç de congelar el rebut de l’IBI?” es va preguntar, citant alcaldies socialistes del voltant. Tirado també va acusar a Decidim de no saber gestionar bé els recursos municipals. — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?