El PSC inicia al carrer la campanya per recuperar l’alcaldia desprès del seu no al projecte estrella de Decidim

3a67af25f1556a3ef945893aea5519d9

Tirado presenta la seva candidatura dissabte, en un acte que se celebrarà a la plaça Pere Quart. Iceta introduirà l’alcaldable ripolletenc

A pocs dies de complir-se l’any de la renovació de la cúpula del grup municipal del PSC, Luís Tirado, escollit primer secretari la primavera de 2017 i candidat a l’alcaldia pel PSC el passat mes de març, inicia oficialment aquest dissabte la carrera electoral amb la presentació del cap de llista socialista en les eleccions municipals de 2019. L’acte tindrà lloc a la plaça Pere Quart.
Miquel Iceta, primer secretari del PSC, obrirà els parlaments, a les 19.30 hores de dissabte, després d’una exhibició de hip hop i dansa moderna a càrrec d’Inèdit Dance. Acte seguit, Tirado desgranarà les fortaleses de la seva candidatura que arranca amb el lema “Ripollet 100%” i l’objectiu de recuperar l’alcaldia quatre anys després d’haver estat desallotjats per la coalició de Decidim. La presentació és “pública i oberta a tothom”, va emfatitzar el líder socialista divendres passat, en l’anunci del primer acte de campanya.

CUIDADA POSADA EN ESCENA
Tirado va comparèixer l’endemà del ple municipal de l’aigua, en una cuidada posada amb escena i flanquejat per dues directives de l’executiva del PSC, Sonia Martín, secretaria de Comunicació i Eva Herrera, responsable d’Educació i adjunta d’organització. La intervenció va ser enregistrada pel canal d’instagram @pscripollet. El relat de Tirado va servir tant per denunciar la situació de la pista d’atletisme, l’ampliació de la qual quedarà inacabada segons el líder socialista com per valorar el ple de l’aigua, argumentant el no socialista

Val la pena municipalitzar l’aigua?
El portaveu va explicar que el PSC va participar des de l’inici en la comissió tècnica que ha estudiat la municipalització de l’aigua “sense cap clixé ni estereotip, buscant només el model més eficient per Ripollet”.
El no al ple municipal de dijous, decidit després d’una última reunió entre PSC i Decidim, el 15 de juny, i de la ratificació de la postura socialista en una assemblea interna, el 20 de juny, es justifica en la migradesa dels beneficis que preveuen els estudis, d’uns 18.000 euros anuals, davant de riscos hipotètics de la gestió directa.
“No val la pena”, va concloure Tirado, alertant de la possibilitat d’un encariment de tarifes —com ja va fer al ple municipal, va citar el controvertit cas d’Arenys de Munt— o imprevistos com el trencament d’una canonada.
A parer del PSC, la gestió directa de l’aigua a Ripollet no comporta millores en cap dels tres requisits bàsics que justificarien una municipalització i que sí es donarien en altres serveis municipals com pot ser, va dir, la neteja viaria.
Segons el líder socialista, Decidim no ha pogut provar que es produeixin millores ni en la qualitat del servei (tampoc en el gust de l’aigua); ni, a curt termini, en el preu que paguen els ripolletencs, ni en les condicions laborals del personal de l’adjudicatària. Cap d’aquests tres requisits millorarien de forma significativa amb un canvi de model de gestió, va reiterar Tirado, alhora que qüestionava part dels resultats dels estudis elaborats en la comissió de l’aigua.
El portaveu i candidat socialista va denunciar “el xantatge” a que els ha sotmès el govern local al vincular la municipalització de l’aigua amb la de les llars d’infants i la neteja dels edificis públics “Cada servei ha de ser viable per sí mateix”, va sostenir el líder del PSC. En el cas de les escoles bressol, la viabilitat està pendent d’estudi (i els resultat d’aquests decantaran la decisió del PSC, a priori favorable) i en el de la neteja d’edificis públics, aprovada amb el suport socialista, s’han previst 9.000 euros anuals. “Aquest servei no comporta cap risc”, va puntualitzar el regidor.
Tirado només veuria possible una futura municipalització de l’aigua —proposta que els socialistes de Ripollet mai han inclòs al seu programa electoral, va recordar— amb, per exemple, un projecte mancomunat amb municipis de l’entorn com Cerdanyola o Montcada, per una qüestió “d’economia d’escala”.
El socialista va dedicar gran part de la roda de premsa de divendres a refutar un a un els 14 punts d’un fulletó editat per Decidim, en què es defensa els beneficis d’una municipalització. La municipalització de l’aigua és (pel govern local) “un tema ideològic, dur i pur”, va denunciar, contrastant l’actuació a Barcelona de la CUP, un dels partits que forma part de la coalició de Decidim, amb la seva postura al capdavant de l’alcaldia de Ripollet —Judit Josa

Avatar

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?