El PSC aprofita el 8 M per presentar la plataforma Homes Igualitaris a les agrupacions socialistes de la comarca

6 PSC

Impulsada des de Ripollet, la plataforma s’activa com a grup de treball dins la Federació del PSC Vallès Occidental Sud, d’on depenen les agrupacions locals de Ripollet i Cerdanyola, amb la finalitat de promoure la igualtat efectiva entre dones i homes. La corresponsabilitat és clau per avançar, defensen

El portaveu del PSC de Ripollet, Luís Tirado, ha animat a la resta d’agrupacions socialistes de la comarca a convocar “actes feministes” seguint l’exemple de Ripollet, on se n’han realitzat dos des del març de 2021. Tirado va fer aquesta intervenció durant el torn de paraules de la presentació de la plataforma Homes igualitaris a la Federació del PSC Vallès Occidental Sud, dijous passat, al local socialista del carrer de les Afores.
La presentació, què va comptar amb les intervencions dels alcaldes socialistes de Cerdanyola i Polinyà, Carlos Cordón Núñez i Javi Silva Pérez i les regidores socialistes de Ripollet, Sabadell i Sentmenat, Eva Herrera Caja, Sònia Sada Rodríguez i Montse Rueda Miralles, suposa el punt de partida de les activitats de la plataforma socialista d’homes feministes al Vallès Occidental Sud. El seu objectiu és treballar per promoure la igualtat efectiva entre homes i dones, canviant el model social i els rols dels homes.

“Fins que tots els homes no siguin conscients de tot allò que queda per recórrer, no podrem arribar a una igualtat total” va subratllar l’alcalde de Cerdanyola. Cordón va mostrar-se preocupat per l’acord de govern, fet públic el dia anterior, entre PP i Vox a Castellà i Lleó. Acceptar “el primer govern estatal amb l’extremadreta” és “blanquejar” els discursos d’odi i el masclisme, va denunciar el mandatari, al mateix temps que advertia que, en qüestions “d’igualtat”, els socialistes, “no hem d’acceptar cap lliçó”. Algunes intervencions van acusar la CUP d’apropiar-se del “feminisme” i excloure’ls.

“El socialisme és feminisme”, va proclamar Tirado durant un acte en què es va demanar la implicació dels homes en la lluita feminista i de les agrupacions locals en la tasca de la plataforma, es va parlar de conciliació i permisos de maternitat i paternitat, es va fer esment al temps i les responsabilitats desiguals entre homes i dones en política i es va assenyalar “la corresponsabilitat com la lluita del futur”,Només amb aquesta i el “desmuntatge de la masculinitat” imperant, es podrà avançar cap a una societat igualitària, va concloure el debat.

L’acte, convocat a les 19 hores d’un dijous i seguit per militants i càrrecs, alcaldes i regidors socialistes de la comarca (homes i dones), va estar presentat pel secretari de Formació del PSC Ripollet i impulsor de l’activació de la plataforma Homes Igualitaris al Vallès Occidental Sud, Diego Puig Anaya. Durant la presentació i en la convocatòria i nota de premsa posterior, el PSC va presentar els ponents amb els dos cognoms, tal i com s’ha reproduït en aquest article. — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?