El pressupost municipal per al 2021 supera els 40 M d’euros

Portada riu

El ple municipal aprova la proposta del grup de Decidim entre les crítiques de l’oposició per no haver negociat el projecte

El pressupost de l’Ajuntament de Ripollet per a l’exercici 2021, que inclou la previsió d’ingressos i despeses de la societat pública Genera Mitjà Propi SL, ascendeix a 40.553.460,82 €, uns 4 milions d’euros més que l’any passat. En un pressupost marcat per la crisi econòmica i social provocades per la pandèmia de la COVID-19. Segons va explicar la regidora Pilar Castillejo en roda de premsa virtual, l’Ajuntament ha buscat finançament extern per augmentar la despesa, realitzant un esforç també amb la previsió de crèdits. L’objectiu és pal·liar l’impacte de la pandèmia sobre les persones i l’economia i alhora, mantenir altres projectes importants per la ciutat, va subratllar la regidora Andrea Guijarro.

Així, a més d’incrementar partides socials i d’ajuts per a reactivar l’economia local, també hi ha partides per al manteniment d’escoles, el nou contracte de neteja viària i el de manteniment de l’enllumenat, entre d’altres.

I a l’apartat d’inversions, figuren projectes com ara la reforma del Poliesportiu, el gual del riu Sec, el nou arxiu o la construcció d’un Viver d’empreses. L’expedient es va sotmetre a votació al Ple ordinari, que va tenir lloc dijous, 17 de desembre, via videoconferència.

La proposta de Decidim es va aprovar amb el suport de SOM i del regidor no adscrit Eugeni Montanuy. PSC i C’s, que van votar-hi en contra, van denunciar la manca de diàleg del govern. “És la primera vegada en sis anys que no es truca al principal partit de l’oposició per explicar les polítiques i voluntats de què es vol fer al municipi”, va denunciar el portaveu del PSC, Luís Tirado.

En l’apartat d’ingressos, l’ajuntament percebre un 1% menys de recaptació via impostos malgrat l’increment d’un 2% d’IBI.- RAD

 

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?