El Mercat celebra al carrer la cinquena Nit de Tapes i de Botigues

8 Tasta tapes IMG_0872

Menjar, música i compres la nit de dissabte: les associacions de comerciants de Ripollet i de venedors del Mercat Municipal recuperen un certamen que entre 2015 i 2018 va atreure centenars de ripolletencs i assagen nova fórmula al traslladar la zona de menjar de l’interior de la llotja a la plaça del Molí.

Al mal temps, bona cara… i festa. La Nit de Tapes del Mercat, la cita gastronòmica de Ripollet amb més èxit de públic entre els anys 2015 i 2018 i de les Botigues al Carrer, torna aquest dissabte després de tres anys sense convocar-se. El certamen, que, a diferència de les primeres edicions, se celebrarà en la seva totalitat a l’aire lliure, congregarà en aquesta edició prop d’una quinzena de botigues i comerços de Ripollet a la Rambla de Sant Esteve i sis parades del Mercat Municipal, a la plaça del Molí.

La nit de dissabte esperen convertir els exteriors de la llotja en una autèntica “festa”, mostrar als ripolletencs “els avantatges de quedar-se a Ripollet a fer la compra” i “aixecar la moral a tothom”, segons han explicat els organitzadors de la nit, les associacions comercials UCR, Venedors i Comercianst del Mercat i l’Ajuntament de Ripollet, en la presentació de la cinquena edició.

Música dels 80 i molt més amb la Non Stop Band i Dj
Entre les 19 i les 24 hores de dissabte “hi haurà música en directe, es podrà menjar bé i degustar els aliments de qualitat i proximitat del mercat”, expliquen els organitzadors de la festa que confien en “la combinació de tapes i ambient” per atreure públic. La zona de menjar a la plaça del Molí (amb sis parades del mercat de carns, pollastre, peix i embotits, entre altres, i taules de pícnic) es completa amb l’espai de passeig i de compra de la rambla de Sant Esteve on entre 11 i 14 botigues i negocis locals exposaran productes i serveis per la temporada de tardor. Hi haurà dolços, llibres, moda i ensenyament, entre altres sectors. Les tapes es vendran a partir de 2 euros en cada una de les parades, junt amb la beguda, i no hi haurà tiquets unitaris. La zona estarà amenitzada amb DJ i amb l’actuació de la Non Stop Band. La banda va actuar a Ripollet al marc del Festiu, al juliol. Amb 7 músics a l’escenari, interpreta un repertori variat i ballable per a tots els públics, des del Rock més clàssic com Bon Jovi fins els èxits actuals per als més joves, com Txarango, La Pegatina, Rosalia… passant pels èxits de la “Movida ” dels 80’s i molts altres artistes d’ara i sempre!!

Un plus de celebració
El nou format de la Nit de Tapes del Mercat i de Botigues al Carrer s’inspira en la fira Enfira’t celebrada a la primavera entre els comerciants i el gremi de gastronomia, i amb molt èxit de públic. “Haurem de fer més esforços, més campanyes i ser originals per incentivar que els veïns i veïnes es quedin a Ripollet a comprar i no marxin a altres poblacions” va apuntar el president de la Unió de Comerciants de Ripollet, Sergi Vera, en la presentació de la cinquena edició de la festa de les tapes.

L’Associació de Venedors i Comerciants del Mercat Municipal, es va proposar recuperar enguany la festa de les tapes junt amb l’Ajuntament de Ripollet. El trasllat de la zona de tapes de l’interior del mercat a l’exterior ha permès superar un dels principals obstacles d’una festa que es va deixar de fer dos anys abans de la pandèmia per excés d’èxit: la llotja havia quedat massa petita pel volum de públic, fet que originava inquietud als venedors.
La plaça del Molí oferirà ara un espai de treball més còmode pels paradistes, si bè la festa manté la voluntat de promocionar el mercat i “tastar-lo” amb tapes elaborades amb el producte fresc del mercat.
Susana Rodriguez, presidenta de l’Associació de Venedors i Comerciants del Mercat Municipal, proposa deixar-se portar per l’esperit festiu característic de la plaça i celebrar amb la clientela l’inici de temporada, malgrat els mals auguris econòmics. Rodríguez fa llista de totes les facilitats que ha incorporat el mercat en els últims temps —pagaments amb Bizum, comandes per Whatssap, compres amb carmanyola o repartiment a domicili en bicicleta,— per modernitzar-se i adaptar-se a noves sensibilitats, sense perdre ni proximitat ni humanitat. — Judit Josa.

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?