El ‘Llibertí’ ripolletenc

da3dd9e0dfc073a9278eecf902a909a6

Els directors Judit López i Jordi Sans presenten un muntatge molt més feminista que l’original, en el que les quatre dones cobren força i deixen en evidència les contradiccions del filòsof Denis Diderot sobre sexe i moral

 “Els homes us penseu que governeu amb el cervell quan en realitat us guia la vostra cua”, amb aquesta provocadora frase la veterana companyia de teatre d’aficionats Amics del Teatre donava entrada a la representació de El Llibertí, un text d’Eric-Emmanuel Schmitt que fa 10 anys i mig va ser l’espectacle de text més vist a Catalunya i que aquesta setmana ha tornat a ser notícia per la seva reposició al Teatre Poliorama, a partir d’aquest dijous.
La versió ripolletenca es va estrenar dissabte al Teatre Auditori de de Ripollet, espai que diumenge va acollir una segona funció, amb una entusiàstica rebuda per part del públic. Si hi ha sort, la proposta d’Amics del Teatre es podrà veure en dues ocasions més, encara per confirmar.

Dirigida a dues mans per Judit López Torras i Jordi Sans i Montañes, (imatge 5) l’obra se sustenta en les tensions sexuals entre el filòsof Denis Diderot i la pintora Madame Therbouche, protagonitzats per Jordi Rodríguez (qui va emprendre l’aventura i va convèncer a la resta) i Núria Getan.

Sota l’aparença d’un vodevil de faldilles, ambientat al segle XVIII, l’espectador es topa amb “una comèdia intel·ligent” si bé densa sobre la moral, el sexe, l’amor, la passió i les contradiccions humanes. La direcció de López i Sans, que confessen va ser “fàcil” de fer en equip i “complementaria”, es va centrar en els actors i en dotar de ritme i moviment l’obra.

Del personatge de la sèrie de TV3 Merlí en van extreure el sentit didàctic i pedagògic de la filosofia. Els dos directors van coincidir en donar força als personatges femenins —”l’obra em va semblar d’entrada molt masclista”, comenta Torrras, — i en els seus combats dialèctics amb el llibertí, li passen la ma per la cara. El repartiment es complementa amb Laia Vilardell (esposa de Diderot), Andrea Morante (Jove d’Holbach) i Marta López (Angélique) a més de Carles Tomàs, en el paper de l’amfitrió, el baronet d’Holbach — JJR 

Avatar

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?