El govern de coalició estructura l’Ajuntament en quatre grans àrees

4 Caripas mobil rient copia

Quatre dies després de la investidura, el nou alcalde de Ripollet, Lluís Tirado (PSC), va concretar com s’organitzarà l’Ajuntament del municipi després del pacte entre el seu partit i ERC, que liderarà cinc regidories del govern de coalició. Els canvis s’han acordat “molt ràpid” perquè “tenim les idees clares” i “ja estem 100×100 en marxa” va sostenir Tirado en la presentació dimecres de la setmana passada.
La columna del nou ajuntament se sustenta en quatre àrees enlloc dels sis àmbits del govern anterior; desapareix la figura de coordinador i es redueixen les tinences d’alcaldia que, com les àrees, passen de sis a quatre. “Aplanem l’estructura municipal”, per fer “una organització més senzilla” i “àgil” , amb “una direcció més coŀlegiada” per tal que l’Ajuntament sigui “més operatiu”, “el més eficient possible“ i pugui oferir “millors serveis en una ciutat de gairebé 40.000 habitants”, va explicar Tirado. L’alcalde va deixar la porta oberta a ajustos i nous canvis en un futur, si l’estructura no funcionava amb l’agilitat que esperava en la presa de decisions.

Quatre tinences d’alcaldia i Quatre àrees: Una junta de govern de 7
Eva Herrera (PSC), Sònia Martín (PSC), Roger Bayó (ERC) i Manel Martínez (PSC) assumeixen la primera, segona, tercera i quarta tinença d’alcaldia, respectivament. Les tinents d’alcaldia Herrera i Martín són a més titulars d’àrea, la primera de l’Àrea de Promoció Econòmica i la segona, de Serveis a les persones.
A diferència d’elles, Bayó i Martínez no lideren cap àrea però encapçalen, respectivament, les regidories de Cultura i Esports, les polítiques de les quals seran l’eix d’acció del govern de coalició, segons han explicat els responsables del pacte en ocasions anteriors. La Junta de govern estarà formada per l’alcalde Tirado, les tinences d’alcaldia, Herrera, Martín, Bayó i Martínez, i els regidors socialistes Montse Arràez i Diego Puig.
L’Àrea de Ciutat es queda en mans de l’alcalde Tirado, que també s’ha reservat la direcció política de la regidoria delegada d’Urbanisme. Òscar López (PSC), el regidor més jove del consistori, estarà al capdavant de l’Àrea d’Organització Interna.

Canvis amb lectura política
De l’alcalde dependrà directament la regidoria de Seguretat Ciutadana, delegada al regidor Manel Parra (PSC). El govern de coalició ha tret de l’àmbit de Serveis Socials la regidoria de Seguretat Ciutadana, que inclou policia local, protecció civil i el servei de mediació. Tirado ja havia avançat la seva intenció de desvincular policia local dels Serveis Socials abans de les eleccions.
Altres canvis en l’estructura amb lectura política, són la creació de les noves regidories delegades de Política Lingüística (Bayo) i de Benestar Animal (Puig, PSC); la inclusió d’Activitats Econòmiques (Herrera, PSC) a Promoció Econòmica i no a organització interna, a més de la divisió en dos de l’antiga regidoria de Feminismes i Polítiques LGTBI.
Arràez (PSC) portarà la regidoria delegada d’Igualtat i Feminisme i també la regidoria de LGTBI, que serà independent de la d’Igualtat, malgrat compartir direcció política. Es tracta d’aspectes diferents i no s’ha volgut “posar-ho tot al mateix sac”, ha explicat Tirado. Serveis Jurídics (Martín), Turisme (Herrera) i Mercat Municipal (Herrera) completen la llista de regidories de nova creació.

Trasllat de l’empresa Genera i serveis a reforçar
Els canvis en l’organigrama comporten d’entrada el trasllat d’Activitats Econòmiques a la seu de Promoció Econòmica, al carrer de Sant Sebastià (Tiana); i la ubicació de l’empresa municipal Genera a la Casa del Comú, a la plaça de la Constitució, a qui destinen l’espai que fina ara ocupava Activitats Econòmiques.
Encarregada de tramitar entre altres les llicències d’obertura de nous negocis, aquesta és una de les regidories que segons Tirado cal reforçar – incrementant els recursos tècnics del departament— per millorar-ne la gestió. Un altre dels serveis que el govern de coalició creu que ha de millorar aquest mandat 2023-2027 és el mantende la via pública

 

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?