El cor del parc dels Pinetons acollirà la pista d’skate

90c8a860751b252e58c26f97e05856c4

La instal·lació tindrà una superfície de 1.100 m2 i serà de concepte similar a la del Macba de Barcelona, amb la incorporació d’elements per a patinadors

En poc més d’un any i mig, els patinadors de Ripollet estrenaran pista d’’skate’. El conflicte obert entre el veïnat de Can Vargas i els coŀlectius de joves que des del 2016 havien decidit en processos participatius ubicar una pista d’skate Parc Gassó Vargas ha quedat resolt amb el trasllat del futur equipament al parc dels Pinetons. Veïns i joves han dialogat en un procés de mediació, d’on tots han sortit guanyant, va valorar dijous, el regidor Ramiro Moldes..

LA CONSTRUCCIÓ DE LA INFRAESTRUCTURA S’HA INCORPORAT A UN PROJECTE D’AMPLIACIÓ DEL PARC DELS PINETONS
La pista d’’skate, l’avantprojecte de la qual va ser presentada dijous passat pel regidor de Medi Ambient i Esports, Ramiro Moldes, tindrà finalment uns 1.100 m2 i incorporarà diversos elements de patinatge. Els joves participen en el disseny de la pista, amb un concepte més modern que la petita instal·lació del parc de Primer de Maig, i que serà similar a la del Macba de Barcelona. El disseny final podria ser molt diferent però, als avantprojectes mostrats perquè es tracta “d’un procés viu”, amb participació dels joves patinadors .en el disseny de la infraestructura.

La construcció de la pista al cor del Parc dels Pinetons serà possible després d’incorporar la infraestructura a un projecte previ per ampliar el Parc de Pinetons, que ha estat finançat amb un milió d’euros per l’àrea Metropolitana. L’ampliació aprovada estava en estudi des de l’any passat i contempla la unió del parc i de Casa Natura amb la creació d’una nova zona boscosa i un corredor verd que, a la llarga, uneixi les zones d’horta amb Pinetons i aquest parc metropolità amb l’espai protegit de Mas Duran per la zona del camí de la Serra. En paraŀlel es canviaran les zones d’aparcament de les barbacoes de Pinetons—es traslladen al recinte firal— i s’estudia suprimir el carril bici de Santiga per desviar el pas de bicis pel carrer de Tortuguer.

El canvi d’ubicació de la pista a la prevista originalment no només tanca un conflicte: “la nova ubicació, al costat de les barbacoes del parc, ofereix una superfície més gran, sense deixar de ser cèntrica, a més de posar a l’abast dels futurs usuaris diversos serveis com wc o altres”, va valorar Moldes.
El projecte negociat amb l’Àrea Metropolitana i amb un finançament aprovat d’1 M d’euros, està previst que acabi en un any i mig. —JJR

Avatar

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?