El CIP obrirà cada cap de setmana amb un programa d’activitats estable i la producció d’itineraris i exposicions

4 CIp Moli d'en Rata

A punt de complir-se 15 anys de l’obertura del Centre d’Interpretació del Molí d’En Rata, la pandèmia va imposar una aturada al servei, que, amb l’equipament tancat al públic, va poder finalitzar un procés de revisió iniciat al 2018. El disseny del logotip que acaben de presentar els regidors de Patrimoni i Memòria Històrica és el punt de partida per a una nova etapa del CIP, centrada en difondre el patrimoni. Arrenca un programa d’activitats estable i canviant, en paraŀlel a les tasques de recerca, conservació i catalogació del CIP.

El Centre d’Interpretació del Patrimoni CIP Molí d’en Rata ha catalogat des de l’any 2007 milers de peces. Un total de 1.135 obres d’art, fotografies o documents, peces de roba, eines de camp o utensilis de la llar antics, formen part d’aquesta amalgama d’objectes etnològics entre els quals destaquen les coŀleccions de laboratori i farmàcia Ernest Boquet, del món de la vinya i de la d’indumentària, i el fons de pintures d’Andreu Solà. Les fitxes d’aquesta part de la col·lecció local inventariada estan a l’abast de tothom per internet, i es poden veure al portal virtual museuobert.cat.

“Sense recerca no es possible la difusió del passat de Ripollet nin tampoc el coneixement de la identitat coŀlectiva”, van coincidir els regidors de Patrimoni i Memòria Històrica, Sergio Linares i Pablo López, en la presentació dimarts de la setmana passada, del nou logotip del centre d’Interpretació Molí d’en Rata. La presentació és el punt de partida per a una nova etapa del CIP, centrada en difondre el patrimoni, en paraŀlel a les tasques de recerca, conservació i catalogació del centre.

El centre produirà itineraris, exposicions temporals i dissenyarà noves eines educatives per donar a conèixer la recerca feta

Un altra de les idees en què coincideixen les dues regidories és que l’esforç de coneixement i la investigació sobre el passat del municipi, realitzada al CIP durant els 15 anys de trajectòria, han de revertir en la ciutadania. A partir d’aquest mes de maig, amb la programació d’activitats estables cada cap de setmana, el disseny de noves ofertes educatives i la producció d’exposicions temporals i itineraris sobre aspectes patrimonials i històrics de Ripollet. — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?