El CIP es reinventa i recupera progressivament l’activitat

10 jornades de patrimoni presentacio

El Centre d’Interpretació del Patrimoni CIP Molí d’en Rata va reobrir les seves portes al públic amb la celebració divendres, dissabte i diumenge de les Jornades Europees. La inauguració de la primera exposició temporal de curta durada marca un punt d’inflexió en un equipament que ha aprofitat els mesos de tancament per definir noves línies estratègiques en la recuperació, conservació i difusió del patrimoni local

Seguiment desigual del primer cap de setmana de les Jornades Europees de Patrimoni, la celebració de les quals s’allarga a Ripollet durant tots els diumenges d’octubre alternant la visita guiada a l’exposició “Persones, somnis i ideals. Els anys republicans a Ripollet: 1931-1936” amb l’itinerari “Els escenaris de la 2na República a Ripollet”.
La inauguració divendres de la primera exposició temporal de curta durada del Centre d’Interpretació del Patrimoni CIP Molí d’en Rata va congregar la munió de persones que han contribuït amb idees, imatges, documents o objectes en la commemoració del 90 aniversari de la República. Igualment les recreacions d’escenes quotidianes de la República —la parada d’un mercat, una taula de votacions, una escola o una cantina, entre altres— i l’itinerari de diumenge van atreure ripolletencs àvids de coneixement.

L’exposició “Persones, somnis i ideals. Els anys republicans a Ripollet: 1931-1936”, que ha estat produïda conjuntament pel CIP, l’Arxiu Municipal i el Grup d’Estudis Ripolletencs (GER), “marca un punt d’inflexió del Centre i en les polítiques de gestió patrimonial”, va advertir el regidor de Patrimoni, Sergio Linares mentre la cap del Servei, Elena Vilalta posava l’accent en “les ganes de gent jove a fer recerca”.
Més enllà de senyalar el “gratificant curasso” que ha suposat i les aportacions de l’arxiu, Elena Bea i Eduard Ballesteros, historiadors del GER, van subratllar la importància de crear “en els moments que vivim ara” espais de reflexió i de recuperació de la memòria democràtica com els que proposa la primera exposició temporal.

Amb la celebració de les Jornades Europees, el CIP ha començat a recuperar de forma esgraonada la seva activitat. Ho fa després de represes puntuals, com va ser l’obertura pel programa Benvinguts a pagès, el primer cap de setmana d’octubre, i d’haver definit durant els mesos de confinament noves línies estratègiques per a la conservació i difusió del patrimoni local.
L’equipament es podrà visitar a demanda i cada diumenge, coincidint amb les activitats programades durant el mes d’octubre. A partir de la primera quinzena de novembre, amb les jornades de memòria, el museu tornarà a obrir cada cap de setmana de forma definitiva.

“Persones, somnis i ideals. Els anys republicans a Ripollet: 1931-1936” romandrà al centre fins el dia 10 de març, quan serà substituïda per l’exposició commemorativa del centenari de la Creu Roja. Entre les noves línies estratègiques de Patrimoni, destaca l’aposta per exposicions temporals de tres-quatre mesos amb l’objectiu de dinamitzar l’equipament encarregat de recuperar, conservar i difondre el patrimoni local. —Judit Josa
Les maquetes que formen part de l’exposició són obra de Modest Serra, Jordi Voltà i Josep Maria Segura. La foto de l’exposició que iŀlustrava la portada de la revista de la setmana passada no és del Café Faro, sinó el Casino de Dalt, segons el seu autor.

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?