
L’afluència d’espectadors i la participació del públic han estat les notes destacades d’unes festes de carnaval que s’acomiaden aquest dimecres amb ganes de retornar a la normalitat.
El regnat del Cabraboc, que a Ripollet és com dir les festes de Carnaval, s’acaba aquest dimecres de Cendra, amb una nova tabalada dels diables i la despenjada del balcó de Cal Teixell de la figura popular. Infants, famílies i grups d’amics esperaven dimecres passat la salutació del Cabraboc, amb la cara pintada alguns, i d’altres vestits de feres ferotges. A Ripollet es parlen més de 12 llengües diferents, va remarcar el xarlatà, el majordom del Cabraboc que, en l’acte inaugural, donava la benvinguda a unes festes que es volen inclusives i que han reivindicat les 40.0000 formes diferents de viure la vida.
Presentat com a poble d’acollida, Ripollet ha presumit aquests dies de tradicions i la seva gent, molts d’ells nouvinguts, s’han llençat al carrer a celebrar-les. Si per alguna cosa serà recordat el primer carnaval post pandèmic, serà per les grans afluències d’espectadors i la iŀlusió de tornar a celebrar al carrer les festivitats locals. Per la plaça del Molí van passar divendres unes 2.000 persones entre l’espectacle d’animació infantil i la festa per a adolescents. El parc Massot va omplir l’aforament de 200 persones mentre que la primera edició del carnaval Jove a l’aire lliure va registrar 850 assistents. La secundada entrada en escena dels diablots de la colla de Gitanes, -en un patí del Centre Cultural replet-, els crits d’emoció amb els que la quitxalla esperava el Cabraboc, la participada i sonora tabalada o l’esforç de les vuit comparses -algunes, com la de l’Esplai L’Estel desfilant dissabte amb 230 components- deixaven entreveure la iŀlusió, les ganes de compartir festes i la idea que el carnaval fos un punt d’inflexió per recuperar la vida coŀlectiva. Aquesta continua amb la ruta gastronòmica del bacallà, fins aquest divendres 4 de març – Judit Josa.