Díaz: El sol accés de dones a primera línia política “capgira” el poder, un “espai hostil i vetat”,i ho fa per a tot@s

7 Jean Diaz ERC

En aquest estiu en què la política i el debat de la cosa pública recupera places i carrers, ERC i Jovent Republicà han fet al patí del Centre Cultural una xerrada amb la diputada republicana i escriptora Jenn Díaz. Nouvinguda a la política, l’articulista recorre Catalunya per presentar el seu llibre “Dona i poder”, escrit en ple confinament. Durant el periple, Díaz ha pogut constatar que la discriminació, l’hostilitat, el rebuig o l’autocensura que encara pateix en política institucional i de partit no són fruit de pors individuals sinó coŀlectives. D’un “espai polític vetat i hostil”, no només a les dones, va dir, sinó a totes aquelles persones que no responen a la imatge del poder. Aquesta és la d’un home blanc, CIS, … amb temps suficient per dedicar-se les 24 hores del dia a la política. Un poderós que després de reunions interminables, té temps de fer aquella canya decisòria amb els coŀlegues de partit. Algú altre s’ocupa de les cures i de mantenir en ordre l’espai privat.

A preguntes de Núria Escursell i Ainara Tatché, de Jovent República, Díaz va deixar anar reflexions. Algunes autèntiques perles com la conclusió: “L’entrada de les dones en espais de representació” —encara que siguin dones privilegiades o no feministes— “modifica, d’entrada i l’espai de poder”, va sostenir. El “capgira no només en benefici de les dones, sinó en el de totes aquelles persones que han estat marginades”, va puntualitzar amb un discurs feminista inclusiu, quotidià i molt divertit.
Jovent va aprofitar l’acte per criticar la composició de la Comissió del Nomenclàtor, que estava previst votar aquest dilluns, ja que, malgrat entre els objectius figura el de feminitzar el nom dels carrers, les candidatures de dones brillen per la seva absència. — JJR

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?