Decidim celebra l’aprovació del pressupost més social que “ha tingut mai Ripollet”

c230427c303c0684b5582388f5d0dfd7

La coalició de govern va evitar modificar les ordenances per impedir una aliança de partits de l’oposició que minves els ingressos del consistori

Sense diners no hi ha polítiques creatives per a acció comunitària ni per pal·liar desigualtats socials. Decidim, la coalició que des de maig de 2015 governa l’Ajuntament de Ripollet en minoria, va explicar divendres que el govern va evitar modificar les ordenances fiscals per al 2018 davant el temor d’una aliança entre partits de l’oposició que els obligues a rebaixar la càrrega impositiva. Una rebaixa de l’IBI que segons Decidim hauria estat inassumible en un ajuntament amb recursos escassos com Ripollet i per poder fer efectius uns comptes que ha qualificat com els més socials que mai ha tingut Ripollet.

Part de la despesa municipal es finança amb aportacions d’altres administracions públiques, cosa que segons la coalició ha permès un increment del pressupost del 6,50%. Aquest és fruit de l’esforç fet aquesta legislatura per obtenir més recursos externs mentre es manté el mateix IBI que el 2017. A banda d’iniciar nous programes en els àmbits de justícia social, desenvolupament de la ciutat i més democràcia recollits al Pla d’Acció Municipal (PAM), l’increment de pressupost ha permès millorar les condicions econòmiques i professionals dels treballadors municipals, van destacar.

Regidors i portaveus de les famílies polítiques de Decidim van valorar divendres passat els comptes aprovats al darrer ple municipal amb el vot de qualitat de l’alcalde Josep M. Osuna. Durant el balanç es va parlar tant dels nous programes i accions previstes per aquest 2018 com del paper que ha jugat cadascuna de les forces polítiques del consistori en les negociacions pressupostaries del que és el penúltim exercici de la legislatura i del que consideren ja un any preelectoral.
La participació de la ciutadania als comptes així com el temps de negociació amb la resta de forces polítiques, que ha estat més breu que altres anys si bé “suficient”, van afegir, en tant que segueix les directrius polítiques del PAM presentat al maig, encapçala l’apartat d’autocrítica de l’assemblea de Decidim, el repte de la qual passa per articular la participació de forma organitzada. El pressupost contempla en aquest sentit, la definició d’un reglament de participació ciutadana.

HEM NEGOCIAT PROJECTES I PROGRAMES DE CIUTAT
Aprovar el pressupost — cosa que va ser possible gràcies al suport d’ERC- Ripollet pel Sí i la regidora no adscrita, Mònica Laborda a més de l’abstenció “crítica” de PDeCAT (el seu portaveu, que va usar aquest adjectiu al ple per justificar l’abstenció va advertir que els exconvergents no renuncien a la rebaixa de l’IBI en un futur) ha estat un “èxit”, sosté l’exregidor del COP i portaveu de Decidim, Jacint Padró. La coalició va agrair les aportacions rebudes dels grups i de la regidora que han facilitat l’aprovació dels comptes. Les crítiques es van cenyir en el PSC perquè malgrat que la relació entre el partit de govern i la primera força de l’oposició ha millorat des de la renovació de càrrecs i regidors, des de Decidim “no entenem la postura del PSC “ que ha votat en contra d’uns pressupostos que “prioritzen l’eix social”.
La coalició de govern va dir tenir la mà estesa envers el PSC i va defensar la unió de les forces d’esquerres pel progrés social. El pressupost recull segons Decidim propostes del PSC formulades al plenari com la millora dels espais verds (l’assignació per a Parcs i Jardins s’incrementa un 10%) o de les escoles bressol. Padró i el regidor Oriol Mor, van acusar-los de votar en clau electoral i no de Ripollet. “No hem pactat partits, sinó projectes i idees de ciutat”, va emfatitzar Mor, al negar influència de la política catalana en les aliances- —Judit Josa

Avatar

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?