De l’emoció a la indignació

6ffa065634b02c07506d37e072a9ff8b

La jornada electoral de diumenge hauria estat una festa de la democràcia a Ripollet: mentre es reproduïen a tots els col·legis mostres d’emoció i civisme, les imatges de la repressió a Barcelona i altres indrets, aigualien la jornada. “La democràcia sempre guanyarà la violència”, va recordar dilluns Osuna.   

Les abraçades, els plors d’emoció, el civisme i la paciència amb els que més de 6.900 ripolletencs van prendre’s diumenge el dret a vot ha cedit pas a la indignació.
Desenes de persones s’han concentrat dilluns al matí a les portes de l’ajuntament en solidaritat amb els prop de 900 ferits durant la jornada electoral a Catalunya. La convocatòria era una mostra del “rebuig a la vulneració dels drets d’expressió, reunió i participació” i de denúncia “a la brutal, violenta i barbarà repressió” i “a la violència indiscriminada que es va produir per part de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil ordenada pel Ministeri de l’Interior, el govern de l’estat espanyol i el president Mariano Rajoy” ha dit l’alcalde Josep M. Osuna en la seva intervenció.

“S’ha votat i hem dit ben alt al món que la repressió no podrà callar la nostra voluntat. La democràcia sempre guanyarà la violència” ha proclamat Osuna segons el qual “la violència i la judicialització no pot ser mai resposta a les legítimes aspiracions dels pobles i de les persones”. A Ripollet 6.6031 persones, el 26% del cens electoral, van poder votar en un dels tres col·legis oberts i al Centre Cívic del Pont Vell.. El 83% dels votants es va decantar pel sí, un 13,2% va votar no i el 2,29% en blanc.

A les 9.30 hora de diumenge el col·legi Anselm Clavè obria les portes malgrat no funcionar el sistema de votació. Entre la multitud que feia cua un votant amb la bandera d’Espanya. Passades les 10, a l’escola Martinet aplaudien les primeres persones que havien aconseguit dipositar la papereta. Persones plorant d’emoció i persones fotografiant-se votant. Del “votarem” al “ja hem votat” i “les persones grans primer” —automàticament s’obria un passadís entre la generació fins i tot quan plovia—, van ser els càntics de la jornada fins que les violents imatges que arribaven pel mòbil aigualien la festa de la democràcia —JJR

Ripollet al Dia

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?