De Cavalcada a Campament Reial

Reix Mags IMG_3453

Amb esforç i molta iŀlusió, Ripollet Costums i Tradicions, l’associació que des de fa més de 5 dècades organitza a Ripollet la cavalcada de la Nit de Reis, ha aconseguit assegurar la presència de Ses Majestats al municipi i facilitar abans via xarxes socials el contacte directe entre famílies i Reis

Ripollet viurà, com cada vigília de Reis, una nit màgica. “Sempre ho ha estat i volem que continuï així”, van dir fa unes setmanes el regidor de Cultura, Oriol Mor i els responsables de Ripollet, Costums i Tradicions, l’entitat que des de fa més de 50 anys organitza la cavalcada de Reis pels carrers de Ripollet i que enguany, davant la impossibilitat de realitzar-la, ha imaginat tot un seguit d’accions per mantenir, aquests dies i fins el 5 de gener, viva la iŀlusió.
El vespre del dia 5 no hi haurà cavalcada, però sí vindran els Reis a Ripollet. Els tres mags acamparan entre les 15 i les 22 hores de la vigília de Reis al camp de futbol de l’Industrial on esperen saludar en persona a tots els infants de Ripollet. Ho va explicar Joan Gimènez, de Ripollet, Costums i Tradicions, que en la presentació del campament reial i parafrasejant la cançó de la Marató de Tv3, Serem forts, va proclamar “un malson no acabarà amb les nostres iŀlusions”.

Amb cita prèvia i només a l’hora Assignada
Per poder visitar els Reis i al mateix temps complir amb les restriccions per fer front a la pandèmia i evitar contagis, visitants i famílies han de concertar hora abans del dia 3 de gener al web municipal citaprevia.ripollet.cat. Només les persones que hagin soŀlicitat hora podran visitar la instal·lació reial. Els organitzadors adverteixen que tampoc es podrà accedir al recinte fora de l’hora assignada, perquè es controlarà els cinc accessos habilitats al camp reial amb l’objectiu d’evitar cues i aglomeracions.
Les entrades es faran en grup amb un màxim de tres unitats i cinc components cadascuna. Des de l’Ajuntament han calculat que cada mitja hora podran visitar les instaŀlacions unes 500 persones en visites de 6 minuts. Aquest és el temps aproximat que han previst per recórrer el campament reial. A l’inversa que a la cavalcada, els reis estaran immòbils i seran els visitants qui facin el recorregut pels espais decorats. Des de Ripollet, Costums i Tradicions, hi ha qui parla de “cavalcada inversa”.

Feedback amb els tres reis
En estret contacte amb l’entitat, els tres Reis d’Orient reben aquest dies les cartes amb els desitjos dels infants de Ripollet (han instaŀlat bústies reials a la Biblioteca i al Centre Cultural fins el dia 3 de gener) i, per aquells que dubten, emeten per primera vegada certificats de bona conducta personalitzats..
L’ús de xarxes com Facebook, Twitter o Instagram no només els han permès mantenir el contacte amb ses majestats i comunicar les seves intencions de fer acte de presència a Ripollet la tarda del 5 de gener sinó que també han afavorit el feedback entre famílies, entitat i reis. “Hem rebut molts comentaris i missatges”, asseguren des de l’associació i els vídeos publicats, on desvetllen com serà la nit de reis i proposen activitats, han disparat el nombre de visualitzacions. Entre les propostes, es manté la tradició inaugurada en la celebració del 50 aniversari de la cavalcada de lluir una corona de cartró. Es possible demanar la plantilla o els certificats de bona conducta via xarxes socials a @reismagsderipollet

Mantenir la iŀlusió
Amb el ple convenciment que els nens i nenes ripolletencs mereixien la visita reial, Ripollet Costums i Tradicions ha fet un esforç per reconvertir la cavalcada en campament reial en un any difícil també per l’entitat, que ha hagut d’ajornar els seus plans de renovació generacional. El campament està dedicat a la memòria de les persones que han mort. Com diu la cançó citada per Giménez, un malson no acabarà amb les nostres iŀlusions. – Judit Josa

Ripollet al Dia

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?