Crida per recollir medicaments i material sanitari amb destinació a la població més desfavorida de l’Equador

CB RIpollet WhatsApp Image 2022-01-31 at 07

La jugadora del sènior femení del CB Ripollet, Blanca Perdiguer, promou amb el suport del CB Ripollet una capta de materials destinats a una de les comunitats més necessitades del país centreamericà.

La jugadora Blanca Perdiguer ultima la preparació d’una estada solidària a l’Equador. Marxarà cap al país centreamericà el 10 de febrer. Fisioterapeuta, formarà part d’un dels equips multidisciplinars que completaran “una doctora, una psicòloga, un enginyer biomèdic i infermeres i jo que vaig de físio”. La Asociación Internacional de Sanitarios en España, AISE, ubicarà l’equip durant un mes i mig a Esmeraldas, una de les zones més pobres situada a l’extrem nord-occidental del país. En aquest territori s’hi troba concentrada la important comunitat afroequatoriana (un 8% de la població total del país).
AISE organitza una campanya sanitària anual, habitualment per aquestes dates. Blanca explica que els diferents equips «fan una tasca sobretot de promoció i prevenció de la salut en zones rurals. Divulgant coses que per nosaltres són tan senzilles com la necessitat de la higiene de mans i la prevenció de les ETS (malalties de transmissió sexuals)». És una tasca que cal fer en un entorn diferent del nostre, en vies d’evolució i regit per un pensament que des de la nostra òptica és antic i amb marcats rols de gènere.
Perdiguer, amb el suport del CB Ripollet, s’adreça a la ciutadania perquè en mesura de les seves possibilitats aporti medicaments i material sanitari o compri un bolígraf per 2 euros destinats a finançar la campanya. Vegeu el quadre al final d’aquest article amb la informació concreta del material que cal. Qui vulgui fer donacions o comprar el bolígraf podrà adreçar-se a les oficines del CB Ripollet, al Pavelló Francesc Barneda, els dies 3 i 4 de febrer en horari de 2/4 de 6 a les 20 h. També el cap de setmana, en horari dels partits.

El CB Ripollet informarà d’aquesta iniciativa solidària a través dels seus perfils socials @cbripollet, a Instagram i Twitter.

win-win solidari

La jugadora del CB explica que «els materials que aporti la ciutadania aniran destinats “a gent que tenen menys recursos que nosaltres. Aquí tenim la sort de tenir una sanitat pública i de molta qualitat. En aquests països en vies de desenvolupament no la tenen. Moltes vegades han de pagar per poder accedir a sanitat. I no van al metge. Aquesta campanya és una oportunitat per poder oferir aquesta assistència a la gent que de veritat la necessita i no té els recursos per accedir-hi.» Perdiguer ja té experiència en programes solidaris. Confessa que sempre li ha agradat molt el tema del voluntariat. A escala local i internacional. Ha estat a Tanzània, a un col·legi. I ha fet el servei de voluntariat europeu a Itàlia en un projecte dedicat a persones amb diversitat funcional.
Sap que a escala internacional és una manera de conèixer molt més la cultura d’aquell país, endinsar-te en el seu món, saber com funciona realment i afrontar les problemàtiques que tenen d’una manera més propera.
La jugadora del CB Ripollet ha viscut en les seves campanyes solidàries que els infants, amb un senzill globus «fan mil coses, es diverteixen.» Per això rebla que «tot el que es pugui recollir per ajudar als infants i la població adulta serà molt benvingut. Al final la campanya és sobretot mèdica per donar atenció a zones on no hi ha tant accés a la sanitat però també per fer tasques de promoció de la salut i higiene.» Hi ha una aportació sanitària de les professionals que viatjaran a l’Equador, junt amb el que viuran durant el temps d’estada. Com explica la cooperant «no deixa de ser un intercanvi cultural.» Un win-win solidari, que ens apropa com a comunitats diverses en la nostra condició comuna d’humans.—

Les donacions i compres del bolígraf solidari es faran a les oficines del CB Ripollet, al Pavelló Francesc Barneda, els dies 3 i 4 de febrer en horari de 2/4 de 6 a les 20 h i el cap de setmana, en horari dels partits

Jordi Jorba

 

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?