Consciència als barris

4feb08b32fc2bca59f9db42b69cd4022

Les seus de les associacions de veïns de Can Mas i Can Vargas, la Biblioteca Municipal i com no, el Centre Cultural, a més de l’institut Lluís Companys, són els espais on a partir d’aquesta setmana es realitzen les xerrades Ripollet, per un món solidari. Durant el cicle es parlarà de ‘La construcció d’una economia solidària amb les finances ètiques i la inversió responsable’ (dijous 19, 19 h); de ‘L’explotació laboral dels nens i nenes i dels adolescents’ (dilluns, 23, 19 h); de comerç Just (dimecres, 25, 19.30 h) i de refugiats i immigrats (dijous, 26, 19.30 h).

En els dos debats que es fan en paral·lel a partir d’aquest dimarts al centre de secundària Lluís Companys, que són només per a escolars, s’abordaran temes similars a més del de la xenofòbia.

Organitzat amb la col·laboració de la Fundació Internacional Olof Palme i la Diputació de Barcelona, el cicle possibilitarà a la ciutadania “nodrir-se i informar-se sobre temes molt importants a la societat” ha valorar el regidor de Solidaritat, Fran Sánchez en la presentació aquest matí del programa.

El trànsit de les quatre xerrades obertes al públic per diferents espais municipals no és fruit de la casualitat sinó intencionat, segons explica Sánchez l’objectiu del qual és repetir l’experiència.

Per una banda, es vol implicar els veïns i arribar a tots els barris amb accions de conscienciació i sensibilització sobre temes vinculats a la carta dels drets humans i per l’altra, descentralitzar les propostes municipals d’activitat, aprofitant els diferents equipament,. “No és només trobar el lloc on es pugui fer l’activitat, sinó que hi participin les pròpies associacions” indica el regidor per a qui és “fonamental” programar també als barris per implicar el veïnat.

L’organització d’actes municipals a la seva seu va ser, per altra banda, una de les demandes que van plantejar els veïns de Can Mas en l’assemblea oberta del Parc Rizal.

Impuls a la regidoria de Solidaritat, que obre una nova etapa

L’organització de voluntaris i entitats per col·laborar en l’acollida dels refugiats sirians i els sol·licitants d’asil –tema sobre el que versa la darrera xerrada del cicle Ripollet, per un món solidari– i la resposta massiva de la població a la campanya va posar en primera pla la Regidoria de Solidaritat, que existia en l’anterior mandat però que, segons l’actual titular de la cartera, Fran Sánchez, no tenia cap funció.

Ara, a través de l’organització del primer cicle de xerrades solidàries, hi ha el compromís de dotar de contingut aquesta àrea municipal. “Volem que sigui una eina participativa, que generi coneixement i que sobretot, s’escampi pels barris” ha dit avui el regidor en la presentació dels debats.

Com impulsar, però, activitats amb només 6 euros de pressupost? La resposta està en la voluntat política i sobretot, en la participació de la ciutadania, perquè “no tot depèn del pressupost”, ha puntualitzat.

En els comptes per al 2016 el regidor confia que es pugui millorar l’assignació pressupostaria, amb tot el que “es faci dependrà de la gent”.

Sánchez ja havia incidit a remarcar el caràcter “participatiu” de les xerrades en el detall del programa. L’ interès de la regidoria, ha afegit, consisteix en què tota l’activitat sigui vertebrada a partir d’entitats i poder recuperar “entre tots” l’agenda solidaria que hi havia a Ripollet a finals de la dècada dels 90.

Fins fa tres anys l’organització municipal comptava amb un Consell Municipal de Solidaritat, dissolt el 2012 arran de la crisi econòmica. Sánchez no ha clarificat avui, si la intenció de la Regidoria passa per recuperar-lo o no ni si s’aportaria el 0,7% del pressupost municipal (que era un dels objectius que s’havien fixat la major part d’institucions del país abans de la crisi econòmica) a la cooperació.

Ripollet al Dia

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?