Comiat virtual de cinemes El Punt a una trajectòria de 75 anys
Cines El punt

f8ea1c7aff521bedaac5eab4cbe3ce1e

“Fer-vos somniar ha estat un plaer i un honor i en nom de tota la família us vull expressar el nostre profund agraïment per haver-nos fet confiança aquests 75 anys”, destaca el gerent i empresàri Pere Sallent, en un clip de comiat

Portes tancades definitivament i un adeu precipitat per l’únic cinema de Cerdanyola, que, desprès d’una trajectòria de 75 anys de vida, s’acomiada de forma virtual. “Fer-vos somniar ha estat un plaer i un honor i en nom de tota la família us vull expressar el nostre profund agraïment per haver-nos fet confiança aquests 75 anys”, destaca el gerent dels cinemes El Punt, Pere Sallent, en un vídeo a la web oficial de les multisales. Els cinema va obrir l’any 1944 amb el nom de Kursaal i ha estat un punt de trobada pels cinèfils de Cerdanyola i de poblacions del voltant, entre aquests Ripollet.
Tots sabien que es quedarien sense cinema, des de fa gairebés dos anys. El juliol del 2018, un grup promotor va comprar la parcel·la i va demanar al consistori una llicència per enderrocar l’edifici amb la intenció de construir-hi pisos. Les multisales però seguien funcionant fins que el 14 de març el decret d’estat d’alarma les va obligar a tancar. “La nostra previsió era tancar a finals d’abril, però l’epidèmia de coronavirus n’ha avançat el tancament”, explica Sallent al vídeo.
L’evolució de la pandèmia i la possible desescalada del confinament no conviden a l’optimisme, assegurava a aquesta publicació Sallent fa dues setmanes. “Com a negoci de pública concurrència serem dels últims a tornar a la normalitat i ara mateix no m’atreveixo a dir quan es podrà tornar a obrir portes”, apuntava llavors l’empresari cerdanyolenc.

El cinema del futur, el nou repte empresarial
Sallent, que l’any passat va ser nomenat membre d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català, continua amb el mateix somni i objectiu del primer dia: “Passar-m’ho bé intentant fer els cinemes del futur, encara no vull jubilar-me”. I és que, malgrat haver venut el Punt, fa temps que treballa en una nova multisala. En el futur, apunta, només sobreviuran molt poques multisales exquisidament equipades a ubicacions molt privilegiades. Totes tindran una projecció de gran format (PLF) i la gestió será molt acurada.
Fins fa poc Sallent era el responsable de l’explotació del complex de cinemes Full HD de 28 sales al centre comercial Splau de Cornellà de Llobregat, però ho va vendre a un operador dels EUA. Sota la seva dirección els Cinemes Full HD van tenir la ràtio d’ocupació per butaca més alta de tot l’Estat. “Tinc la sensació que a Cornellà ja havia fet tot el que podia fer”, confessa.
La ubicació de les multisales que ara projecta encara no està definida –“a veure qui compra la idea”-, però la veïna Cerdanyola no serà l’escenari: “La ciutat no té capacitat per atreure un gran volum de públic de la comarca”, opina

Situació incerta per al sector del cinema
“Els cinemes estan tots tancats des del 14 de març i la majoria d’empreses han presentat ERTO”, explica la directora del Gremi de Cinemes de Catalunya, Pilar Sierra, del Gremi d’Exhibidors de Catalunya. “La pèrdua mitjana de taquilla bruta a Catalunya pel tancament dels cinemes és de 327.178 euros diaris, i a part hi ha la publicitat i les vendes de bar”. Des del gremi s’aposta per crear un marc de confiança. “Quan es pugui obrir perquè hi hagin les garanties, hem de fer el pas per contribuir a recuperar la normalitat”, apunta.
Les sales catalanes són conscients que quan obrin portes ho faran amb la limitació de l’aforament: ”Cert que no es cobriran costos, però esperar a obrir quan ho puguem fer al 100% de l’aforament seria la nostra ruïna”, aventura Sierra. En aquest sentit, defensa que el cinema no és una activitat de risc per la covid-19 si es prenen mesures. “Tenim capacitat de gestió de l’aforament, una de les qüestions és no acumular gent a les taquilles o als vestíbuls”, concreta. A més, apunta que “les distribuïdores esperaran que hi hagi una recuperació mundial de la pandèmia per fer estrenes mundials”. Les estrenes de pel·lícules són mundials des de fa anys, explica per “evitar que la diferència entre uns països i altres porti a descàrregues il·legals”. – NF

Ripollet al Dia

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?