Com vols que sigui Ripollet?

878af4972e07916863ae909a162bf74b

Els veïns dels Pinetons van poder expressar ahir el seu malestar per les pudors que es registren al barri i els de Can Mas debatran demà, dissabte, a les 12 h, amb les autoritats locals sobre el futur del Parc Rizal. L’Ajuntament ha convocat aquesta setmana dues assemblees obertes amb l’objectiu de mantenir el format al llarg de la legislatura. Es tracta “de recuperar la participació dels veïns i les veïnes en relació amb la política” va valorar dimarts el regidor de Processos participatius, David Fontanals, en la posada en marxa d’aquests espais de debat.

En l’assemblea a l’escola Pinetons, l’alcalde Josep M. Osuna i els regidors Pilar Castillejo i Ramiro Moldes van detallar les accions que ha fet el govern municipal en relació amb l’Ecoparc 2 de Montcada si bé, sobretot, van escoltar la preocupació del veïnat.

“Les plantegem bidireccionals, per poder explicar-nos però també perquè ens expliquin coses”, ha dit Fontanals. Així, la finalitat de l’assemblea de demà, on ha estat convidada l’associació de veïns de Can Mas, segons va informar el govern, és preguntar “que hem de fer al Parc Rizal”, situat al barri de Can Mas.

Donar veu als ciutadans

Pel que es desprèn de la presentació d’aquestes espais de debat, les assemblees obertes han arribat per quedar-se i són una forma de materialitzar “ les noves formes polítiques” que va prometre l’executiu d’Osuna. La idea principal és “donar veu”, afegeix Fontanals, per a qui el “primer sentit de la política” consisteix en “parlar”.

Malgrat que el Govern no va concretar en la presentació ni la periodicitat ni el calendari –es faran assemblees obertes a mesura què sorgeixin els temes i al ritme que aquests marquin, van dir – , sí està clar que tractaran tant “problemàtiques dels barris” com “qüestions generals i estratègiques de ciutat”, segons Osuna. La convocatòria, de moment, sense data, d’una o dues audiències sobre les ordenances i els pressupostos abans de desembre entra dins d’aquesta línia.

El govern ha iniciat una roda d’entrevistes amb les associacions de veïns per poder fer una diagnosi del poble i detectar, entre altres finalitats, quins són els possibles temes a debatre amb els veïns. Aquest és el cas del Parc Rizal, on, segons l’anàlisi del govern, al deteriorament de l’espai públic s’hi sumen problemes de convivència entre veïns per l’ús del parc i intervencions “negatives” per la falta de polítiques globals destinades al barri.

“Ens hem trobat una zona amb molta deixadesa” indica Fontanals, per qui cal definir ara “actuacions que vagin més enllà d’una intervenció urbanística”. El ple d’octubre va aprovar iniciar una actuació transversal al parc. L’Ajuntament convoca l’assemblea abans de definir cap projecte: “estem massa acostumats a veure actuacions urbanístiques que després no tenen ús social” va dir Osuna, que va posar com a exemple la reforma de la plaça Clots. Per això, “cal comptar amb les persones que hi viuen, perquè ells coneixen millor que ningú els problemes i poden plantejar les solucions”. Demà, Osuna i Fontanals es trobaran amb els veïns per preguntar-los com volen el seu parc.

Ripollet al Dia

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?