Com serà l’N-150 del futur?

Avinguda buit

Ripollet, Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès i Barberà del Vallès impulsen junt amb l’Àrea Metropolitana un programa europeu per transformar la carretera nacional en una avinguda metropolitana del Vallès

Actualment, l’N-150 és la principal carretera del Vallès Occidental, per on hi circulen entre 15.000 i 40.000 vehicles diaris en funció del tram. El volum de trànsit motoritzat i el tipus de mobilitat provoca problemes de soroll i contaminació atmosfèrica i actua com a barrera dins dels municipis per on passa. Però com serà en un futur?

El projecte ‘Avinguda del Vallès’ pretén que la via sigui un espai amable i pacificat, amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat sostenible (a peu, en bicicleta i transport públic), la sostenibilitat i la integració paisatgística per superar la fragmentació territorial, així com dotar de serveis i vitalitat els espais de l’entorn perquè sigui un espai atractiu i que cohesioni.
Aquest document estratègic recull accions transformadores per urbanitzar la carretera com si fos una avinguda, connectar Barberà amb Cerdanyola i Ripollet a través de la mobilitat sostenible (a peu, en bicicleta i transport públic), impulsar la mobilitat sostenible, crear itineraris saludables, coŀlocar més vegetació al voltant i reduir la contaminació acústica; reordenar l’amplada de diferents trams, reservar i donar visibilitat al patrimoni -com per exemple coŀlocar senyalització comuna als edificis històrics i fomentar la cultura popular de l’indret-, impulsar el comerç local i l’activitat econòmica i definir els usos dels espais de l’entorn.

Les característiques
L’Avinguda del Vallès és el nou eix cívic, verd i d’activitat que connecta els municipis de Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Ripollet i Barberà del Vallès. El transport públic i la mobilitat activa són els protagonistes d’aquesta avinguda arbrada, així com els espais de trobada i els espais públics que espongen i relliguen els teixits urbans de l’entorn. És el fil conductor d’una àrea urbana renovada, dinàmica, diversa i cohesionada, i d’un territori ric en patrimoni industrial, natural i paisatgístic, obert a la innovació, la salut i el gaudi. El caràcter amable, sumat a la cura pel medi de la seva urbanització, la limitació del trànsit i els usos que l’acompanyen, la converteixen en una avinguda a escala humana que aporta les condicions òptimes d’habitabilitat, sostenibilitat, proximitat, dotació de serveis, vitalitat, inclusió social i competitivitat econòmica.
El projecte Avinguda del Vallès és pioner en el desenvolupament de les avingudes metropolitanes, un sistema de vies que estructuraran el territori urbà, en què està treballant el PDU metropolità. Aquests eixos prioritzaran la continuïtat de la mobilitat sostenible per cohesionar el territori i connectar tots els municipis.

xarxa RiConnect
El projecte Avinguda del Vallès s’emmarca dins la xarxa RiConnect, una de les 23 xarxes d’acció que formen part del programa europeu URBACT. Es tracta d’un innovador programa de cooperació territorial per fomentar el desenvolupament urbà integrat i sostenible. La seva missió és permetre a les ciutats treballar en xarxa de manera conjunta i desenvolupar solucions integradores per resoldre els reptes urbans comuns, aprenent de les experiències dels altres, de les conferències amb experts i de les bones pràctiques per millorar les polítiques urbanes. – Redacció

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?