
Dues legislatures després de rebre 3,5 milions d’euros, el barri de can Mas continua sent una zona degradada segons el portaveu de Ciutadans, Josep Gabarra. Dilluns de la setmana passada va acusar al govern local d’haver oblidat “les mancances” del barri i va titllar de “rentat de cara”, la renovació, a un any de les eleccions, de mobiliari urbà del parc Rizal. Gabarra també va advertir dels problemes que, al seu parer, ocasionarà el porta a porta.
Can Mas va ser un dels gairebé 150 barris de Catalunya que van rebre fons del govern català per recuperar zones urbanes degradades. Entre els anys 2008 i 2011 la Generalitat va destinar a Can Mas 3,5 milions d’euros. La inversió s’hauria d’haver traduït en polítiques que “paŀliessin els problemes que pateix” la zona, tanmateix, dues legislatures més tard i havent passat dos governs locals, el de PSC-CiU i Decidim, pel consistori, “segueixen existint els mateixos problemes greus” a parer del portaveu del grup municipal de Ciutadans, Josep Gabarra. Entre aquests va citar, l’ocupació d’habitatges, la inseguretat ciutadana i la integració social.
La formació va queixar-se de “l’oblit i les mancances” que pateix la zona, amb una visita, dilluns de la setmana passada, dels tres regidors del grup al parc de Rizal, un espai que coneixen bé perquè, dues legislatures endarrera, van presentar-hi la candidatura per a les municipals.
Les instaŀlacions i jocs per la pràctica de les disciplines esportives del parkour i la caledania que acaba d’instaŀlar-hi l’Ajuntament, “no soluciona els greus problemes de Can Mas”, va denunciar Gabarra, segons el qual, la renovació de mobiliari urbà a un any de les eleccions municipals és un “rentat de cara i maquillatge”.
Gabarra va reclamar per enèsim cop les patrulles mixtes de Mossos i Policia Local a Ripollet, una de les mesures que va fer servir com a exemple de les polítiques d’integració i coŀlaboració que el seu grup proposa per resoldre els problemes de Can Mas “S’han d’implicar tots els departaments, des de serveis socials, urbanisme o seguretat ciutadana.” i cal “ buscar la coŀlaboració de la Generalitat” va subratllar el portaveu. Gabarra, que lidera l’únic grup que ha votat en contra de la recollida porta a porta, va advertir dels problemes que la implantació del porta a porta, prevista aquest estiu, ocasionarà a tot Ripollet i en especial, al barri de Can Mas. “Cal que el govern local posi fil a l’agulla i aporti solucions. Aquest és el barri amb més benzineres i més conflictivitat social, els gossos campen pel seu compten, dels 7-8 gossos,que han passat cap va lligat, hi ha problemes d’ocupes i de seguretat, no tenim les polítiques necessàries per part de l’Ajuntament”, va concloure. —Judit Josa