CDR Ripollet es concentrarà dijous, un dia abans de la citació a declarar de quatre ripolletencs, en suport als encausats pels talls a la Jonquera

12 Jonquera

 

La concentració tindrà lloc aquest dijous 12 de novembre a les 19 h a la Plaça Pere Quart.

Quatre membres del CDR de Ripollet han estat citats a declarar, el divendres 13 de novembre, davant un jutjat de Figueres com a investigats per un presumpte delicte de desordres públics i contra la seguretat vial i danys.

La citació judicial té a veure amb els talls de la frontera de l’AP-7 a la Jonquera, convocats per Tsunami Democràtic, que van tenir lloc el passat 11 i 12 de novembre de 2019.
Els CDR ripolletencs investigats formen part d’un grup de més de 250 persones que van ser identificades en l’acció per la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra i que estan anant a declarar des de fa unes setmanes als jutjats de Figueres i Girona.

El febrer d’enguany aquestes persones ja van ser requerides a declarar davant la Comandància de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca. Tots els investigats es van negar a declarar davant el cos policial.

Els membres del CDR de Ripollet compten amb l’assessorament jurídic d’Alerta Solidària. Les persones encausades i el grup de ciutadans que els dona suport consideren que és “un episodi més de la repressió contra l’independentisme i, més greu encara, contra les llibertats d’expressió i de manifestació. Els aparells repressius de l’Estat Espanyol estan perseguint de manera obsessiva persones que exerceixen accions no violentes per tal de reprimir un determinat tipus d’ideologia”, denuncien.

Donada la situació de restriccions a la mobilitat i a les concentracions ciutadanes, des del CDR Ripollet s’ha fet una crida a una concentració de suport a les persones investigades. La concentració tindrà lloc aquest dijous 12 de novembre a les 19 h a la Plaça Pere Quart. —Redacció

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?