Brot de covid-19 a la Vila de la UAB

mask-4898571_1920

Brot de covid-19 a la Vila Universitària de la UAB. En el moment de tancar aquesta edició s’havien confirmat 24 contagis. Els estudiants afectats es troben aïllats a la Vila Universitària.
Els 1.400 estudiants que resideixen a la Vila Universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona van ser han convocats a participar a un cribratge de COVID-19 dijous i divendres passat. L’objectiu del cribratge és detectar casos de COVID-19 asimptomàtics i poder tallar el més aviat possible les cadenes de transmissió. La iniciativa s’ha impulsat des del Departament de Salut, coordinat pel Servei Català de la Salut i Vigilància Epidemiològica, amb una operativa gestionada per l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord, de l’ICS, i amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’acció de cribratge està preparada per arribar a 1.400 estudiants, però el nombre de proves que s’acabin fent dependrà de la resposta de les persones que han estat convocades a participar-hi. Les proves PCR s’estan fent en una sala de l’Edifi ci Blanc, al costat de l’Hotel. “La reacció del Servei de Salut i del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès ha estat ràpida”, assegura el rector de la UAB, Javier Lafuente, en un comunicat. La UAB oferirà ajuda als que hagin de fer quarantena perquè puguin accedir a serveis com alimentació i bugaderia, sempre respectant l’aïllament. “És, per tant, imperatiu que mantinguem unes estrictes normes de comportament per garantir la nostra seguretat i la seguretat col·lectiva”, remarca el rector, que assegura que malgrat el “preocupant episodi” , la “UAB és un espai segur i ho ha de seguir sent”. — Redacció

Ripollet al Dia

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?