Accions per un Ripollet més net, competitiu, humà i transparent

6 govern coalició copia

Acompanyat pel govern en ple, Tirado ha fet un repàs de les primeres accions en manteniment i neteja, mobilitat, ocupació, equipaments municipals, habitatge i participació ciutadana

El balanç dels 100 primers dies de PSC-ERC al capdavant de l’ajuntament ha estat farcit d’anuncis d’última hora com una subvenció de l’Àrea Metropolitana de 490.000 euros per renovar els contenidors d’orgànica, confirmada pocs minuts abans de la roda de premsa. L’alcalde Lluís Tirado, acompanyat per la major part dels regidors de l’equip de govern, va destacar dijous les primeres accions del govern de coalició per aconseguir acomplir quatre eixos: la neteja, la competitivitat, la humanitat i la transparència.
En la seva intervenció també ha explicat els resultats d’una auditoria interna segons la qual l’Ajuntament ha d’afrontar un desequilibri de gairebé 3,4 M d’euros entre els ingressos i les despeses de 2022 i que aquest desajust s’haurà de corregir en el pressupost per al 2023. L’alcalde també ha anunciat la convocatòria d’un ple extraordinari el 19 d’octubre per votar les ordenances fiscals per al 2023 a més de la intenció del govern de coalició de portar al ple de novembre la proposta de pressupost i de presentar el Pla d’Acció Municipal (PAM) abans de les festes de Nadal. Tirado ha valorat el funcionament del govern com “un únic equip”, coincidint amb la valoració positiva del portaveu d’ERC, Roger Bayó.

Balanç en quatre eixos:

1una ciutat més neta
Entre les mesures adoptades durant els primers 100 dies de govern, tant l’alcalde Tirado (PSC) i com el tinent d’alcalde Roger Bayó (ERC) han posat l’accent en els canvis al sistema de recollida de deixalles Ripollet Aporta que s’aplicaran a partir de novembre. “Hem aturat la implantació del sistema de recollida porta a porta a les zones on no estava implementat” ha subratllat Tirado i ha afegit que augmentarà la freqüència de recollida de 2 a 3 dies als barris on sí estava implementat. Ripollet instaŀlarà 100 contenidors més i aplicarà una bonificació automàtica en la taxa de deixalles a qui recicli bé
Pel que fa a la neteja viaria, el govern prepara una auditoria per millorar el servei, adjudicat a l’empresa Urbaser i preveu renovar al 2024 tots els contenidors d’orgànica, que són “els que regalimen i embruten el carrer”, amb una subvenció nominativa de l’AMB. Tirado també ha anunciat que l’Ajuntament està en converses amb proveïdors per implantar al 2024 el test d’ADN als excrements de gossos.
La reforma d’equipaments públics i accions per millorar la mobilitat o la creació d’ocupació faran de Ripollet una ciutat més competitiva

2Una ciutat més competitiva
. En el balanç de l’eix de la competitivitat, l’alcalde ha destacat la inauguració de la primera fase del poliesportiu municipal i la signatura del projecte executiu de la segona fase
Durant els 100 primers dies, el govern s’ha reunit amb el vicepresident de l’AMB, el secretari de Transport de la Generalitat, el Delegat del Govern a Catalunya i a el Secretari General d’infraestructures del Govern d’Espanya per exigir millores en les infraestructures i els transports públics que connecten Ripollet amb altres municipis. “La mobilitat és un tema central” ha dit l’alcalde i ha informat que aquesta mateixa setmana la Generalitat ha rebut una proposta de conveni de l’AMB per cedir-li totes les línies d’autobusos de Ripollet excepte les dues que van a Sabadell, que estan fora del seu àmbit. L’alcalde espera que el traspàs es faci efectiu a començaments de 2024 i confia que el canvi de titularitat millori l’oferta i la qualitat del servei d’autobusos. El govern també ha reiterat en reunions la reivindicació històrica d’una estació de tren pròpia per a Ripollet.
Pel que fa al desenvolupament econòmic, l’alcalde ha anunciat que aquell mateix dijous s’havia reunit amb l’empresa Lidl, ja que vol ampliar la seva activitat al municipi i que està en converses amb els propietaris de Sintermetal per desenvolupar els seus terrenys i generar riquesa i ocupació.

3Un Ripollet centrat en les persones En l’eix d’una ciutat més humana, Tirado ha destacat el nou model d’atenció domiciliària que posarà en marxa el govern, amb una licitació del servei basada en criteris tècnics i no econòmics, i que només s’aplica a Manresa També ha anunciat gestions perquè el ple pugui aprovar al novembre o desembre d’aquest any el conveni amb Incasòl per construir l’escola d’adults i un altre conveni amb l’Habitatge Metropolità per construir, dins del mateix projecte, 85 habitatges de lloguer social al municipi. A més, el govern està treballant en la idea d’un menjador social i ha mantingut reunions amb agents socials i educatius per definir-ne els detalls. Finalment, Tirado té previst reunir-se el 25 d’octubre amb el conseller de Drets Socials pel projecte de residència per a gent gran i centre de dia

4Una ciutat més TranspareNt Pel que fa a la transparència i la participació ciutadana, el govern ha informat que aquest mateix mes comencen les audiències públiques als diferents barris per explicar els canvis en el sistema de recollida de residus i escoltar les opinions dels veïns. L’alcalde assistirà a totes les sessions, acompanyat pels tècnics municipals.
A més, el govern ha avançat que al mes d’octubre es constituiran tots els òrgans de participació ciutadana, com els consells de barri i els consells sectorials. El govern també ha fet una auditoria interna dels comptes municipals i ha trobat un desajust entre ingressos i despeses d’uns 3,4 milions d’euros en l’exercici-2022 que haurà de reduir i mitigar al proper pressupost del 2024.
Tirado ha explicat que aquest desajust es deu a l’increment de preus de despeses com la llum o l’aigua. També va atribuir-ho, en part, al nou contracte de la recollida de les deixalles. El govern haurà d’ajustar alguns projectes, van augurar, si bé confien en incrementar l’any vinent els ingressos amb les aportacions estatals. De complir-se el pla anunciat, el proper ple municipal tractarà en sessió extraordinària el 19 d’octubre les ordenances fiscals i al mes de novembre s’aprovaran els pressupostos per al proper any.
El portaveu d’ERC Roger Bayó va valorar com un encert l’entrada al govern de la formació ja que els permet desenvolupar el programa electoral i transformar la ciutat. – Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?