25 N: Dia Internacional contra la violència vers les dones

6423aed892dbf43714968caa3f627583

Detectats 60 casos a Ripollet de violència masclista en deu mesos

Durant aquesta setmana i fins desembre el municipi acull actes commemoratius i de denúncia pel 25N. L’acció central té lloc divendres a la plaça del Molí 

La lectura del manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, a les 17.30 hores d’avui divendres a la plaça del Molí i la inscripció dels noms de les dones assassinades durant el 2016 a Catalunya en una pintada d’homenatge a la mateixa plaça seran els actes centrals del 25 N a Ripollet.

Entre l’1 de gener i el 31 d’octubre, el Servei d’Informació i Atenció de la Dona de l’Ajuntament de Ripollet va atendre 60 dones en situació de violència masclista, va realitzar 478 atencions psicològiques i 57 assessoraments jurídics. Aquestes dades s’han fet públiques al butlletí municipal amb motiu de la commemoració.

L’exhibició de pancartes amb el lema L’esport a Ripollet contra la Violència Masclista el cap de setmana passat i el proper a les competicions esportives, una projecció de curtmetratges el dia 30, diversos tallers i l’exposició al bar del Centre Cultural Dones lliures a Ripollet completen el programa commemoratiu i de denúncia que tancarà el dia 2 de desembre els artistes Marina Ràfols i Fanny Abela, amb un recital de cant i violí.

El centre cultural també acollirà el dilluns 28 un debat i taula rodona sobre les relacions afectives dels i les joves organitzat per les joventuts del PSC.
Per altra banda, les regidores Reyes Muñoz i Pilar Castillejo, com a suplent, ocupen des d’aquest mes de novembre la vacant de la regidora no adscrita Mònica Laborda en la regidoria de Polítiques de Gènere i Feminismes. Muñoz va ser designada titular el 10 de novembre, data del decret que modifica el cartipàs municipal. –JJR

Avatar

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?